Lauantaina Joutsassa järjestettiin neljän erikoiskokeen mittainen ralli, jossa kuljettajia oli mukana lähemmäs sata. Järjestäjänä toimi useista harrasterallin kilpailuista tuttu Yellow Racing Team ry. Autopalvelu Markko Rallispecial–kilpailu sisälsi kaksi eri pätkää, jotka ajettiin kahteen kertaan. Siirtymät oli minimoitu ja koronarajoitusten vuoksi yleisöä ei penkalle päästetty. EK–kilometrejä kertyi yhteensä 13 koko reitin pituuden ollessa noin 18 kilometriä.

Paikallisia kuljettajia oli tällä kertaa mukana neljä autokuntaa. Leivonmäkeläinen Otto Järvinen ajoi oman luokkansa neljänneksi ja yleiskilpailun sijalle 22. Järvinen ajoi lauantaina vasta toisen rallikilpailunsa, toki aiemmin ajokokemusta on ehtinyt kertyä rokkirallista sekä jokkis–kilpailuista.

– Fiilikset on erittäin positiiviset. Olen itse jopa hieman yllättynyt, miten meni. Palkintokorokepaikka ei jäänyt kauas omassa luokassa. Olosuhteisiin ja ajettuihin testikilometreihin nähden voi vaan olla tyytyväinen, totesi Järvinen maanantaina rallin jälkitunnelmista.

Lauantain kilpailun Järvinen ajoi laina-autolla, jonka hän laittoi kuntoon leivonmäkeläiselle Markku Hahtokarille viime lokakuussa ajettuun Autoagentit–ralliin. Tehdystä työstä ikään kuin palkkiona Hahtokari lupasi, että Järvinen saa ajaa kilpailun kyseisellä autolla. Koska oma auto on vielä rakenteilla, pääsi Järvinen starttaamaan omin käsin remontoidulla autolla. Sen suurempia tavoitteita Järvisellä ei tällä hetkellä ole rallin suhteen.

– Tietysti jos saisi ajettua ehjiä kisoja ja pääsisi maaliin, siinä on tarpeeksi tällä hetkellä, totesi vuoden päivät rallitouhua Leivonmäellä eteenpäin vienyt Järvinen.

Kun yleisöä ei penkalla näkynyt vieläpä kotikisoissa, sanoi Järvinen tietynlaisen tunnelman puuttuneen.

Kyllä sitä pistää vähän vielä lisää peliin, kun reitillä näkee tuttuja naamoja kannustamassa. Nyt tilanteelle ei kuitenkaan voi mitään. Isot pisteet yleisölle siitä, että reiteiltä todellakin pysyttiin poissa. Samoin järjestäjille iso kiitos homman toimivuudesta, kiteytti Järvinen.

Seutukunnan kuljettajien tulokset nuotittomien luokkien yleiskilpailussa ja omissa luokissaan:

Tomi Vanhatalo/Raimo Vanhatalo, Opel Ascona B, Yleiskilpailun 17., tulos 10.24,2 ja Classic yli 1350 cc ensimmäinen sija. Otto Järvinen/Marko Stenberg, Ford Escort rs2000, Yleiskilpailun 22., tulos 10.32,8 ja HR alle 2050 cc neljäs sija. Juha Tuukkanen/Krista Tuukkanen, BMV 120, Yleiskilpailun 33., tulos 10.45,3 ja Seniorit 2wd kahdeksas sija. Antti Aro/Samuli Saltiola, Opel Astra Gsi, Yleiskilpailun 45., tulos 11.03,2 ja HR alle 2050 cc kuudes sija.

Jonna Keihäsniemi

Ruutukaappaus Youtubesta Tango Team Motorsport Juniors-käyttäjätilin kuvaama videon lauantain rallista.

Tagged with →