JoSePa kohtasi Futsal-liigassa kotonaan sunnuntai-iltapäivällä GFT:n Espoosta. Sarjassa ykkösenä keikkuva GFT sai tehdä ihan täyden päivätyön, mutta lopulta pisteet matkasivat ansaitusti etelään maalein 1-5 (0-1).

JoSePa aloitti ottelun pirteästi ja ensimmäisellä viitosella kotijoukkue vei peliä. Ensimmäinen maalipaikka tuli jo 15 sekunnin pelin jälkeen, ja ainakin Olli Malin ja Janne Kosunen näkevät unia hukatuista paikoista.

GFT ei oikein saanut totuttua prässiä päälle, ja JoSePa onnistui usein tuon prässin myös purkamaan. Näistä puruista syntyi sitten ihan kelpo hyökkäyksiä ihan sinne maalipaikoille asti. Ensimmäisellä jaksolla JoSePa loi laadukkaampia maalipaikkoja kuin vieraat, mutta Jari Lagerblom piti huolta että maaliin asti ne eivät menneet. Vieraitten johtomaali syntyi sitten 14 minuutin jälkeen aikalisällä sovitusta (?) kuviosta.

Jakson loppupuolella GFT otti pallollisen pelin haltuun, mutta JoSePa kykeni läpi jakson kontraamaan vaarallisesti. Kolmesta avopaikasta huolimatta maalitili jäi kuitenkin avaamatta.

Toisella jaksolla peli oli sitten selkeämmin GFT:n hallussa. GFT teki kaksi maalia kuuteen minuuttiin, ja peli näytti taputellulta. GFT puolusti nyt paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla, toki niitä paikkoja oli kotijoukkueella tuhlattavaksi asti myös tällä jaksolla. Reikäpaidalla Joonas Manzo sai tehtyä kavennuksen 1-3, mutta GFT:n osuessa pari kertaa tyhjiin loppulukemat oli sinetöity.

JoSePa pelasi yhtä mestarisuosikkia vastaan ihan kelpo ottelun. Tylsää puhua aina samoista asioista, mutta kokemus ja rutiini ratkaisi voiton vieraille. JoSePalla oli laukaisuyrityksiä 45, vierailla 46. Maalivahtien torjunnatkin menivät tasan 23-23 , joten pelillisesti JoSePalla ei hirveitä ongelmia ollut. Puolustus oli hyvällä tasolla, mitään karnevaaleja ei GFT JoSePan päässä viettänyt.

Peliin tietysti kuuluu tuo maalinteko, ja siinä JoSePan kuivahko kausi jatkuu. JoSePa sai maalipaikkoja tasaisesti, ja esim. Olli Malin pörräsi tekopaikoille puolenkymmentä kertaa. JoSePa laukoi kyllä ahkerasti reikäpaitapelaamista lukuun ottamatta, mutta kovin usein suoraan Lagerblomin syliin. Suorista hyökkäyksistä saatiin hyviä vetopaikkoja, mutta erikoistilanteissa tuli mieleen että on se hyvä että salissa on katto…

Oma lukunsa on sitten reikäpaitapeli. JoSePa siirteli ja syötteli jälleen, kunnes pallo menetettiin. Joskus toivoisi niistä poikittaissyötöistä enemmän vetoja, vaikka siinä pelaajia olisikin edessä. Nyt hyvissäkin vetopaikoissa, pallo otetaan haltuun, käännytään ja haetaan sitä vieläkin parempaa paikkaa, alakerran kautta. Joonas Manzo on tällä hetkellä ainoa pelaaja, joka pystyy luomaan tekopaikan lähes tyhjästä, vaikka välillä luovat ratkaisut aiheuttavatkin silmien pyörittelyä. Ennen kaikkea, hän haluaa laukoa.

Vierailta palkittiin Jari Lagerblom, JoSePalta Olli Malin. Ollin pitkä pelitauko ennen tätä vuotta näkyy välillä esim. harhasyöttöinä, mutta maalipaikoille hän hakeutuu kuten ennen vanhaan. Nyt pitäisi vielä saada niitä maaleja. Heikki Rasmuksen esitykset paranevat jatkuvasti. Nyt hän uskaltaa jo haastaa 1 vs 1- tilanteissa ja voittaakin kaksinkamppailuja, tosin hän huomasi varmaan tässä pelissä että kaikki treeneissä toimivat kikat ei välttämättä tosipeleissä pure. Pääasia nuorella miehellä on se, että uskaltaa niitä kikkoja yrittää.

Toivottavasti pelissä tullut nilkkavamma ei ole paha.

Valmentajan kommentti: Mikko Paappanen JoSePa: Meillä oli mahdollisuus tänään ihan voittoon asti, mutta kun ei hyvistäkään paikoista onnistu, niin sitten ei voittoa ansaitse. Hyvin purettiin vastustajan prässi, mutta niistä syntyneet tila ja aika tuhrittiin turhaan arkailuun. Puolustus ok, mutta se maalinteko. Reikäpaidalla siirreltiin taas palloa liikaa. Nyt on sitten edessä pari isoa peliä.

JoSePa kohtaa ensi viikonloppuna vieraspelissä HIFK:n.

Petri Hentinen

Kuvassa: JoSePa hävisi GFT:lle ihan hyvän esityksen jälkeen. Kuvassa vasemmalta JoSePan pelaajat Heikki Rasmus, maalivahti Aake Partio, Elmeri Linnera, Oskari Luoma ja Joonas Manzo.

Tagged with →