Lions Club Joutsa/Jousa myönsi kahdelle jäsenelleen Melvin Jones -palkinnot. Melvin Jones -palkitut olivat Juhani Talikka ja Markku Palander. Kumpikin on Lions-tehtävissä hyvin ansioitunut. Talikka liittyi klubin jäseneksi 1988 ja Palander 2010.

Tuomo Rajalan, klubin tämänhetkisen presidentin mukaan klubi maksaa Melvin Jones-palkinnoista Lions Clubs International Foundation -säätiölle 100 dollaria, jonka säätiö käyttää joko klubin nimeämään Lions hyväntekeväisyys -projektiin, tai jos ei nimetä tiettyä kohdetta, niin sitten säätiö päättää kunkin lahjoituksen käyttökohteen. Melvin Jones -jäsenyyksiä klubilla on nyt yhdeksän kappaletta.

Vastaava kotimainen hyväntekeväisyysohjelma kantaa nimeä Ars-Ritari -säätiö. Näistä arvonimistä kertyneet varat käytetään kotimaisiin kohteisiin ja klubit voivat sieltä hakea apurahoja omiin paikallisiin hyväntekeväisyysaktiviteetteihin. Ars-ritareita klubissa on kaksi.

Tilaisuudessa annettiin myös Heikki Kuurneelle Centennial100 -palkinto, joka myönnetään työstä uusien jäsenten hankinnassa tai jos on ollut auttamassa perustamaan uutta Lions-klubia. Käytännössä Kuurneen palkinto tuli siitä, että hän oli toiminut ns. kummina uudelle jäsenelle.

Janne Airaksinen

Kuvassa Lions Club Joutsa/Jousan presidentti Tuomo Rajala (vas.), Centennial100 -palkinnon saanut Heikki Kuurne (oik.) sekä kaksi Melvin Jones -palkittua Juhani Talikka (2.vas.) ja Markku Palander.