JS Digissä uutisoitiin keskiviikkona, että Savenahossa asumattomassa omakotitalossa ilmennyt vuoto aiheutti alueella vesiongelmia. Savenahon vuodon lisäksi keskiviikkona tuli ilmi toinenkin omakotitalo, jossa oli samanlainen vuoto. Tämä toinen talo sijaitsee Leivonmäen kirkonkylällä.

– Keskiviikkona iltapäivällä havaittiin, että vedenkulutus ei täysin normalisoidu aamupäivällä Savenahosta löydetyn vuodon sulkemisen jälkeenkään. Leivonmäeltä löydettiin toinen jäätynyt talo, jonka sisällä ryöppysi vettä haljenneista vesijohdoista. Samalla löytyi syy, miksi vaikutukset vedenjakeluun alueella olivat niin voimakkaat. Kun tämän toisenkin talon liittymä suljettiin, vedenjakelu Leivonmäellä vihdoin saatiin täysin normaalitilaan, kertoi Joutsan Vesihuolto Oy:n toimitusjohtaja Teijo Mäkinen.

Tämänkaltaiset vuodot työllistävät Vesihuoltoa ja alueella toimivaa vesiosuuskuntaa. Mäkisen mukaan vikoja oli selvittämässä, paikallistamassa ja tilapäisen vedenjakelun järjestämistä aloittamassa suurimmallaan yhteensä kymmenen henkilöä Joutsan Vesihuolto Oy:ltä, Tammihaaran-Savenahon vesiosuuskunnalta sekä yhteistyökumppaneilta.

Markku Parkkonen

Tagged with →