Viime viikon torstaina huonon ajokelin vallitessa Keski-Suomessa Joutsan seutukunnalla sattui muutama onnettomuus. Pertunmaantiellä aamukymmenen aikaan kaksi raskaan kuljetuksen jakeluautoa törmäsivät toisiinsa. Samoihin aikoihin Leivonmäellä tapahtui yhden auton ulosajo. Kummassakin onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Myöhemmin illalla Joutsassa tapahtui kaksi ulosajoa, joissa molemmissa suoritettujen kuljettajien puhallutuksien lukemat ylittivät törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuuden jälkeen Hirvensalmentiellä suistui syvälle lumihankeen auto, jonka kuljettaja puhalsi reippaat, peräti 3,74 promillea. Vuonna 1961 syntynyt ulkopaikkakuntalainen mies oli kortiton eli ajokiellossa.

Iltakymmenen jälkeen Lapintiellä suistui hankeen auto vuonna 1975 syntyneen ulkopaikkakuntalaisen miehen toimesta. Hän puhalsi alkometriin 0,72 milligrammaa, mikä tarkoittaa promilleiksi muutettuna noin 1,4 promillen humalatilaa.

Molemmissa tapauksissa kuljettajia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Onnettomuuksien ja rattijuopumusepäilyjen lisäksi tiellä 616 Vallaspellon kohdilla poliisi pysäytti autoilijan torstai-iltana. Vuonna 1960 syntynyt paikkakuntalainen mies oli auton ratissa ilman voimassa olevaa ajokorttia, joten poliisi muisti autoilijaa sakoilla.