Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen hiihti viime viikolla Vantaan Suomen Cupissa. Tiistaina matkana oli 10 km perinteisen väliaikalähtönä ja keskiviikkona 3×7,5 km viesti perinteisellä tyylillä.

Yksilökisassa Räsänen hiihti sijalle 32. Mukana oli yhteensä 69 kilpailijaa.

– Tiistaina oli erittäin haastavat olosuhteet Vantaalla ja jonkinlaista suksilottoa käytiin muuttuvassa olosuhteessa. Suurin osa hiihti pitopohjalla, kuten minäkin, mutta hieman pidon kanssa oli ongelmia pehmeällä ladulla. Hiihto lähti hyvin käyntiin, mutta puolesta matkasta eteenpäin suunta oli alaspäin. Odotin parempaa suoritusta, enkä ollut siihen tyytyväinen, kommentoi Räsänen.

Viestissä Räsänen oli avausosuuden hiihtäjänä Jämsänkosken Ilveksen Petoteamin joukkueessa. Hän sijoittui omalla osuudellaan kahdeksanneksi ja koko viestissä joukkue oli 13:s. Mukana oli 27 joukkuetta.

– Viestiin olosuhteet paranivat ja hiihtokin oli eri tuntuista. Avausosuudella pidettiin vauhtia ja pystyin vastaamaan siihen kohtuullisen hyvin. Kropasta löytyi jo hieman sitä kaivattua puristusta, mihin olin osaltaan tyytyväinen. Parantaa täytyy, mutta askel kerrallaan mennään eteenpäin ja viilataan suorituskykyä paremmaksi. Suunta on nyt kuitenkin oikea.

Markku Parkkonen

Tagged with →