Keski-Suomen seututerveyskeskus on käynnistänyt koronarokotukset Joutsassa. Rokotteita alettiin alkuviikosta antaa Joutsan terveysasemalla koronapotilaita hoitavalle henkilöstölle.

– Ensiksi täällä rokotetaan avohoidon lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat. Seuraavaksi rokotukset etenevät hoivakotien henkilöstöön ja asukkaisiin. Rokotukset etenevät sen mukaan, miten rokotteita saadaan, kertoo seututerveyskeskuksen apulaisylilääkäri Irmeli Räsänen.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti keskiviikkona, että koronapotilaita etulinjassa hoitavan henkilöstön rokotukset on saatu sairaanhoitopiirin alueella useimmissa kunnissa tällä viikolla hyvin käyntiin. Mainitun ryhmän rokotukset myös uskottiin saatavan hoidetuksi useimmissa kunnissa vielä tämän viikon aikana.

Sairaanhoitopiiri noudattaa koronarokotuksissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lääketieteellisin perustein linjaamaa rokotusjärjestystä, jossa ensimmäiseen rokotettavaan ryhmään kuuluvat ja ovat kuuluneet koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Sen jälkeen rokotetaan muu väestö.

Sairaanhoitopiirin kerrotaan saavan seuraavien viikkojen ajan koronarokotteita selkeästi isompi määrä nykymääriin verrattuna, mikä mahdollistaa niin sanottujen massarokotusten aloittamisen. Sairaanhoitopiirin koronarokotekoordinaatioryhmässä onkin pyydetty alueen kuntia valmistautumaan massarokotusten organisointiin alueillaan helmikuun toisesta viikosta alkaen.

Tarja Kuikka