Raskas ajoneuvoyhdistelmä törmäsi henkilöauton perään sunnuntai-iltana Leivonmäellä Nelostien ja Kuhasenmäentien risteyksessä. Pohjoisesta etelän suuntaan ajaneen kuorma-auton kuljettaja oli havainnut ajokaistallaan noin kilometrin päässä Kuhasenmäentien risteyksessä vasemmalle kääntymisaikeissa olevan henkilöauton ja alkanut hiljentää nopeutta.

Noin sata metriä ennen henkilöautoa kuorma-auton kuljettaja oli alkanut jarruttaa voimakkaasti. Jarrutuksesta huolimatta kuorma-auto oli liukunut liukkaalla tiellä törmäten lopulta henkilöauton perään. Henkilöauton perä painui törmäyksessä sisään ja auton takalasi rikkoontui.

Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta. Kuorma-autossa oli onnettomuushetkellä vain kuljettaja, henkilöautossa kuljettaja ja yksi matkustaja. Kuorma-auton kuljettaja oli ulkopaikkakuntalainen, sen sijaan henkilöautossa olleet olivat paikkakuntalaisia.

Samoihin aikoihin sunnuntai-iltana Nelostiellä Leivonmäen kohdalla henkilöauto suistui tieltä ojaan. Poliisi tapasi paikalle saapuessaan autosta vuonna 1970 syntyneen ulkopaikkakuntalaisen miehen, joka kertoi olleensa matkalla pohjoisesta etelän suuntaan ja kertomansa mukaan havainnut edessään tiellä kuorma-auton ja yrittänyt pysäyttää autonsa. Kun tämä ei ollut onnistunut, mies oli kertomansa mukaan kääntänyt autonsa ajosuunnassaan oikealle ojaan väistääkseen kuorma-auton.

Poliisi tarkasti miehen ajokunnon ja tälle tehty puhalluskoe osoitti 0,93 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, mikä vastaa promilleissa noin 1,7 promillea. Onnettomuuspaikalla kävi myös ilmi, ettei miehellä ollut ajo-oikeutta, että hänen käyttämässään autossa oli väärät rekisterikilvet ja että auton ajoneuvoverot olivat maksamatta.

Näin ollen vuonna 1970 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta ja ajoneuvoverorikkomuksesta.

Ulosajoja myös maanantaina

Seuraavana päivänä eli maanantaina Nelostiellä Joutsan alueella sattui kaksi ulosajoa. Puolenpäivän aikoihin Pertunmaantien risteyksen tuntumassa kuorma-auton perävaunu suistui tieltä osin pientareelle ja katkaisi mennessään tien laidalla olleen valopylvään. Onnettomuudessa ei tiettävästi loukkaantunut ketään.

Toinen tapaus sattui alkuillasta Leivonmäen taajaman pohjoispuolella, kun Joutsan suuntaan matkalla ollut auto suistui tieltä ojaan. Autossa oli onnettomuushetkellä kuljettajan lisäksi yksi matkustaja ja koira. Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta. Auto jouduttiin hinaamaan pois onnettomuuspaikalta.