Joutsassa on tehty parin viime viikon aikana muutamia näpistyksiä. Viime viikon tiistaina illalla ulkopaikkakuntalainen nainen vei ABC Joutsan myymälästä lasinpesunestettä mukanaan maksamatta, mutta jäi myöhemmin samana iltana kiinni teostaan.

Näpistys huomattiin ABC:lla ja henkilökunta sai naisen ja hänen käyttämänsä auton tuntomerkit ylös ja teki tapauksesta ilmoituksen hätäkeskukseen. Myöhemmin Jyväskylässä poliisipartio tapasi auton Vaajakoskella ja nainen saatiin kiinni. Tällöin kävi vielä ilmi, ettei naisella ollut ajokorttia. Vuonna 1996 syntynyttä naista epäillään tapauksen johdosta näpistyksestä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Samana päivänä poliisin tietoon saatettiin Joutsan Alkossa vajaata viikkoa aiemmin tehty näpistys. Uudenvuoden aatonaattona illalla kahden naisen ja yhden miehen seurue asioi Alkossa ja vei mukanaan maksamatta kuusi pulloa väkeviä alkoholijuomia, yhteensä vajaan sadan euron arvosta alkoholia.

Seurueen asioidessa myymälässä myyjä oli palvelemassa toista asiakasta, jolloin seurue otti pullot mukaansa ja poistui maksamatta. Seurueen teko kuitenkin huomattiin ja heistä saatiin tuntomerkkejä.

Joutsan poliisi ohjeistaa kansalaisia soittamaan näpistystapauksen havaitessa hätäkeskukseen sen sijaan, että soitettaisiin Joutsan poliisille. Ohjeistuksen syynä on se, ettei paikallinen poliisipartio ole välttämättä aina tapahtumahetkellä lähettyvillä, eikä näin ollen voi reagoida heti kiireelliseen tapaukseen. Sen sijaan hätäkeskuksen kautta tieto tapauksesta menee tarvittaessa laajemman poliisijoukon tietoon, jolloin siihen voidaan reagoida nopeammin.

Tagged with →