Luhangan kunnanhallitus sai maanantaina hyväksytyksi omalta osaltaan kunnan vuoden 2021 budjettiesityksen. Budjettiesitys tulee valtuuston käsittelyyn ensi viikon keskiviikkona. Budjetti valmistui tällä kertaa poikkeuksellisen myöhään. Kuntalain mukaan kunnan talousarvio olisi hyväksyttävä edellisen vuoden loppuun mennessä.

Budjettiesityksen loppusumma on noin 71.000 euroa alijäämäinen eli likimain samansuuruinen kuin vuoden 2020 budjetti. Luhangalla ei toistaiseksi talouden puolesta kuitenkaan ole akuuttia kriisiä, sillä kunnalla on edelleen kertyneitä ylijäämiä 1,6 miljoonaa euroa.

Budjetin investointiosassa on lähinnä pieniä hankintoja sekä korjauksia. Katu- ja ulkovalaisimia aiotaan hankkia 30.000 eurolla, kunnan mainoslogokylttien teettämiseen kahteen eri kohteeseen varataan 8.000 euroa, keskuskeittiön laitehankintoihin 8.000 euroa, Virkailijatalon asuinrakennuksen kattoremonttiin 25.000 euroa ja Palotalon pakokaasunpoistojärjestelmään 7.000 euroa.

Korjauksia tehdään Kilpalan asuntoon ja vanhustentaloihin yhteensä 30.000 eurolla. Lisäksi liikuntasalin maalaukseen on varattu 20.000 euroa.

Markku Parkkonen

Tagged with →