Joutsan kunnan oravamaskotille on annettu nimeksi Jorava. Maskotille haettiin nimeä viime vuoden lopulla ja kuntalaiset saivat tuolloin jättää nimiehdotuksiaan kunnan nettisivuilla. Nimenhaku poiki 53 eri ehdotusta, joista oravan nimeksi valittiin siis Jorava.

– Loppusuoralla olivat Jorava, Joutuli, Joutilas ja Joutusa. Viimeiselle ”kierrokselle” pääsivät Jorava ja Joutusa, joista lopulta pisimmän korren vei siis Jorava. Jorava oli loppusuoralle päässeistä nimistä ainoa, jota oli yleisöehdotuksissakin ehdotettu useamman kerran, kertoo Joutsan kunnan toimistovirkailija, tietosuojavastaava Liisa Alfthan.

Jorava-nimeen päädyttiin kunnassa useammastakin syystä. Oravamaskotin nimeksi haluttiin Alfthanin mukaan valita annetuista ehdotuksista sellainen nimi, joka ei henkilöidy kehenkään tiettyyn henkilöön ja joka on lyhyt, ytimekäs sekä helppo lausua ja taivuttaa.

Nimi myös pyrittiin pitämään sukupuolineutraalina, ja toiveissa oli niin sanotusti uusi nimi, eli siksi esimerkiksi Kurre jätettiin loppusuoralta pois. Valintaan vaikutti Alfthanin mukaan myös se, että Jorava-nimestä tuli mieleen joraaminen eli iloinen meininki.

Tarja Kuikka

Tagged with →