JoSePalla oli viikonloppuna kaksi Futsal-Liigan ottelua. Lauantaina JoSePa kohtasi kotonaan PJK:n Pirkkalasta, ja hävisi tärkeän ottelun maalein 1–4 (0–0) Tämä teki seuraavan päivän ottelusta Tampereella Ilvestä vastaan suorastaan elintärkeän, ja siitä napattiinkin hyvällä esityksellä hetkeksi helpottava voitto maalein 1–5 (1–2).

JoSePa sai viikonlopun otteluihin mukaan sairasosastolta Oskari Luoman ja Jari Kotimäen ja siviilikiireet hellittivät Olli Malinilla ja Aake Partiolla, mutta Joonas Manzo ja Benno Hanslian ovat yhä kokoonpanon ulkopuolella. Molemmat ottelut olivat hyvin tärkeitä, sillä ennen peliä joukkueet taistelivat käytännössä siitä viimeisestä pudotuspelipaikasta tai putoamisesta kohti karsintapelejä.

Ottelussa PJK:ta vastaan ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa. PJK pelasi riskittömästi, mutta JoSePan hyvä prässi sai vieraat hätäilemään ja sen takia JoSePa sai tasaisesti ihan hyviä tekopaikkoja. PJK:n paikat jäivät ensimmäisellä jaksolla kaukolaukauksiksi. Ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin maalittomana.

JoSePan puolustukselle sattui ensimmäinen selkeä virhe ajassa 22:36, ja siitä syntynyt läpiajo päättyi heti maaliin. Jari Kotimäki kuittasi osuman pikaisesti rajapotkun jälkeen, ja tasainen vääntö jatkui. Sitten PJK:lle osui kahden minuutin tehohetki parin vastahyökkäyksen ja yhden kulmapotkun muodossa, ja kotijoukkueen puolella päät painuivat. Reikäpaidallakaan ei oikein homma pyörinyt.

JoSePa pelasi lauantaina lähes maaliviivalle asti ihan kelpo pelin. Maaliviivan yli ei palloa vaan saatu millään. JoSePa hallitsi peliä Otto Piilin, Kotimäen, Malinin ja Luoman tuodessa selkeän piristysruiskeen JoSePan hyökkäykseen, mutta tällä kertaa PJK:n terävät vastahyökkäykset toisella jaksolla toivat voiton.

Valmentajan kommentti, Mikko Paappanen, JoSePa: – Peli hallinnassa, mutta maalit hukassa. Tasaisessa pelissä pikku virheet ratkaisee niin kuin futsalissa yleensä. Meidän pitäisi mennä paljon raskaammalla jalalla tilanteisiin, vähän ollaan varpaillaan pelissä. Aika syvissä vesissä mennään, perusasiat tuppaa tuolla kentällä unohtumaan.

Valmentajan mainitsemat perusasiat olivat sitten huomattavasti paremmin hallussa sunnuntain pelissä. Lauantain peliin verrattuna nyt ei miehiä unohtunut vapaaksi, ja pelissä riitti yritystä loppuun asti. JoSePa sai Ilveksen pidettyä hyvin poissa maalintekosektorilta, harvat paikkansa kotijoukkue sai erikoistilanteista, ainoan maalin Ilves teki kymmenen metrin pilkulta JoSePan riketilin tullessa täyteen.

Jari Kotimäki ja Janne Kosunen tekivät kaksi maalia mieheen, ja tällä kertaa onnikin vähän potki, sillä varsin ratkaiseva Tarkko Savelan 1–3 maali kimposi Ilveksen pelaajasta maaliin. Kokonaisuutena JoSePa ansaitsi voittonsa, peli-ilme ja pelin rakenne oli kunnossa koko pelin ajan.

Mikko Paappanen JoSePa: – Tärkeä voitto, tästä toivottavasti saadaan vähän buustia jatkoon. Tämä oli nimenomaan koko joukkueen voitto, kaikki ottivat opikseen eilisestä tappiosta.

JoSePa taistelee edelleen  sijoista 8–12. Seuraavaksi on vastassa varsin hyvin alkukauden pelannut Liikunnan Riemu Jyväskylässä jo keskiviikkona, Riemu on juuri viimeisessä playoffpaikassa kiinni kahdeksantena.

Petri Hentinen

Kuva: Tanja Hentinen

Yläkuva: Jari Kotimäki, nro 17, taisteli kotipelissä vastustaja-PJK:n ilmatilan herruudesta.

Tagged with →