Saksan Oberhofissa oli sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupissa vuorossa viestipäivä.

Suomi sijoittui loistavasti sekaviestissä kahdeksanneksi nelikolla Mari Eder, Suvi Minkkinen, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Kilpailun voitto meni Venäjälle, josta Suomi jäi kaksi minuuttia.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (kuvassa) onnistui viestin toisella osuudella hienosti ja toi Suomen vaihtoon sijalla kymmenen. Minkkinen jäi osuudellaan kärjestä vain reilut puoli minuuttia.

– Monella joukkueella on heittää sekaviestiin melkein top 10 -urheilija kummallekin naisten osuudelle. Kovaan kyytiin siinä joutuu, mielestäni ihan hyvin hoidin, sanoi Minkkinen.

Minkkinen selvitti ampumapenkan nopeasti ilman varapatruunoita ja ampui samalla kauden ensimmäisen nollakilpailun.

– Penkalla tein maksimisuorituksen. Hiihdossa tulee takkiin, mutta fiiliksen puolesta oli parempi kilpailu kuin pikakisa. Oli kyllä viimeisellä kierroksella viimeisessä nousussa jalka aika suorana. Sieltä taistelin itseni vaan maaliin.

Aiempina vuosina Kaisa Mäkäräinen on usein ollut Suomen sekaviestijoukkueen toisella osuudella, Minkkistä osuus etukäteen jännitti.

– Minut heitettiin nyt siihen ja vähän jännitin miten sen paikan pystyn hoitamaan. En nyt tietenkään Kaisan tasoiseen suoritukseen pystynyt, eikä sitä kyllä kukaan varmasti odottanutkaan, mutta aika maksimiveto itseltä, Minkkinen iloitsi.

Perjantaina naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa parasta suomalaisvauhtia piti 55:nneksi sijoittunut Mari Eder.

Suvi Minkkinen sijoittui kilpailun 75:nneksi. Minkkinen ampui yhteensä kaksi sakkokierrosta ja jäi kärjestä kolme ja puoli minuuttia.

– Oli kyllä vaikea päivä tänään. Rata on yksi tämän cupin haastavimmista radoista ja ei olla ihan omilla vahvuusalueilla. Kun siihen yhdistetään pikkuisen pehmeä olosuhde ja miinusmerkkinen fiilis päivän kunnon puolesta, niin tulokset ovat aika karua luettavaa, Minkkinen pohti.

Markku Parkkonen

Kuva: Manzoni/IBU.

Tagged with →