Nykyisten kunnanvaltuustojen vaalikausi alkaa lähestyä loppuaan. Kuntavaalit pidetään ensi huhtikuussa ja uudet valtuustot aloittavat toimintansa kesäkuussa. Kuluneen vaalikauden saldona voi jo tässä vaiheessa sanoa, että Joutsassa ja Luhangassa on ollut varsin asiallista luottamushenkilötyöskentelyä. Joutsan ja Luhangan hyvä tilanne korostuu entisestään, jos otetaan vertailukohdaksi muutamien lähikuntien tapahtumat.

Sysmässä on äskettäin vaadittu valtuuston puheenjohtajan erottamista epäluottamuksen vuoksi. Hirvensalmella taas on ollut tekeillä kunnanhallituksen erottaminen. Heinolan valtuustosta puolestaan sikäläinen paikallislehti totesi pääkirjoituksessaan, että valtuuston kokouksesta ”on muodostunut sosiaalisessa mediassa vitsi”.

Toki Joutsassakin on oltu eri mieltä: kovin kiista käytiin yhden perusturvalautakunnan jäsenen erottamisesta. Tiukka paikka oli Joutsassa myös Mieskonmäen koulun lakkautus ja Luhangassa äskettäin käyty otattelu perusturvajohtajan palkkaamisesta. Kaikissa kovissakin paikoissa luottamushenkilöiden välit ovat kuitenkin äänestysten jälkeen palanneet normaaleihin uomiinsa. Asiat ovat riidelleet, eivät ihmiset.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →