JoSePa koki jälleen tappion Futsal-Liigassa. Tällä kertaa MadMax Valkeakoskelta kävi noukkimassa pisteet Joutsasta maalein 1–7 (0–5).

JoSePan lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin haastavat. Joonas Manzo, Jari Kotimäki, Olli Malin, Oskari Luoma, Benno Hanslian, Eetu Oksanen ja Aake Partio olivat eri syistä riveistä poissa. Näin ollen esimerkiksi Heikki Rasmus sai ilmeisesti ensimmäisen täyden ottelun pöytäkirjaan, ja hänet palkittiinkin JoSePan parhaana. JoSePa sai kuitenkin  kaksi täyttä kentällistä, mutta esimerkiksi Hanslianin ja Kotimäen puuttumien söi aika paljon prässipeliä ja laitahaastoja pois puhumattakaan Manzon maaleista.

Lähtökohdista huolimatta JoSePalla ei pelillisesti ole hirveästi häpeämistä. Kymmenkunta hyvää maalintekopaikkaa on ihan hyvä saldo verrattuna edelliseen kotipeliin. Eriparikengät, huonot laukaukset ja hyvän maalivahdin lisäksi silkka huono tuuri estivät maalijuhlat JoSePan puolella.

Vieraat sen sijaan onnistuivat sellaisista paikoista mitä ei oikeastaan edes maalintekopaikoiksi lasketa. Tietysti MadMaxin pelaajien laukaisuvoima ja -taito olivat ihan eri tasolla kuin kotijoukkueella. Kokonaisuutena MadMax peliä hallitsi ja voittonsa täysin ansaitsi, maalipaikkoihin nähden lukemat vain hieman repsahtivat.

Toinen ongelma JoSePa esityksessä tehottomuuden lisäksi ovat puolustusvirheet. Purkupallo tai pelin rakentaminen alhaalta asti ovat niitä puolustuspelin kulmakiviä, ja ne tilanteet pitää pelin aikana tunnistaa oikein. Nyt näissä tulee virheitä, mitkä kostautuvat helppoina maaleina vastustajalle.

Myös tilannekovuudessa on puutteita, liian usein kaksinkamppailuissa MadMaxin pelaaja tuli ulos sumasta pallon kanssa. Kokonaisuutena voisi sanoa, että kotijoukkueen peli oli ajoittain ihan hyvän näköistä sinne asti kun se pallo pitäisi toimittaa vastustajan maaliin.

Oma lukunsa on sitten tällä hetkellä JoSePan pelaajatilanne. Joulupukki voisi jälkitoimituksena toimittaa sitä parantavaa ihmespraytä mitä ammattilaiset käyttää, sillä tällä pelaajamäärällä voi tammikuussa tulla rankkaa pelaamaan pystyvälle miehistölle. Tämä peli mukaan lukien seuraavan kuukauden aikana on kahdeksan peliä, joten otteluita tulee lähes yhtä paljon kuin treenejä. Seuraavaksi vastassa onkin JoSePan päävastustajat, ensin PJK Pirkkalasta ensi lauantaina kotona, sitten Ilves Tampereella sunnuntaina.

Valmentajan kommentti, Mikko Paappanen, JoSePa: – Mitä tästä nyt osaisi sanoa, vähän huonot lähtökohdat poissaolojen takia. Puolustusvirheet maksoivat taas paljon. Meillä on nyt tärkeitä pelejä edessä ihan sarjapaikankin takia, toivottavasti saadaan leveyttä lisää kokoonpanoon ennen sitä. Rankka kuukausi edessä.

Petri Hentinen

Kuva: Tanja Hentinen

Yläkuva: Lähtökohdista huolimatta JoSePalla ei pelillisesti ole hirveästi häpeämistä. Kymmenkunta hyvää maalintekopaikkaa on ihan hyvä saldo verrattuna edelliseen kotipeliin.

Tagged with →