Joutsa päivitti koronaohjeensa maanantaina. Harrastustoimintaa koskevaa rajoitus puretaan, joten uimahalli, liikuntahalli, kuntosalit avataan jälleen käyttöön. Toiminnassa huomioidaan kymmenen hengen kävijämäärän rajoitus.

Puulan seutuopiston toiminta käynnistetään jälleen ja opetusta tullaan järjestämään lähiopetuksena, mutta toiminnassa huomioidaan paikkakuntakohtaiset rajoitukset.

Muilta osin rajoitustoimenpiteitä pidetään voimassa. Tammikuun loppuun on näin ollen voimassa etätyösuositus henkilöstön osalta, ja kunnan virasto on suljettu 31.1. asti ja asiointi tapahtuu puhelimitse numerosta 0400-454044.

Koulut pidetään auki normaalisti. Kirjaston oleskelutilat suljetaan ja kirjaston yhtäaikaisten asiakkaiden määrä rajataan viiteen henkeen. Kirjasto palvelee vain normaaleina aukioloaikoina 31.1 asti.

Ikääntyneiden palveluissa ja vammaispalveluissa sekä sosiaalihuoltolain mukaisissa asumisyksiköissä vierailuista sovitaan aina etukäteen ja läheinen saa tarkemmin ohjeet vierailuun henkilöstöltä. Toiminnassa tulee kuitenkin huomioida rajoitukset, joiden mukaan vieraita saa tulla kerrallaan kaksi, turvavälit pidetään ja käsikontakteja vältellään. Vierailuissa olisi hyvä suosia videoyhteyksiä.

Joutsan asiointiliikenne on peruttuna 31.1. asti. Vanhuksille organisoidaan perusturvan kautta ruokakassipalvelut.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräyksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueelle niin, että sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä voi olla enintään kymmenen henkilöä. Määräys on voimassa 22.12.2020-17.1.2021.

Joutsan kunta korostaa, että sairaana pysytään kotona ja vältetään kanssakäymisiä. Lievistä oireista tulisi hakeutua terveydenhuollon palveluiden pariin ja olla yhteydessä sinne puhelimitse.

Maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa ja turvaväli tulee huomioida mahdollisuuksien mukaan. Yleistä koronavirustietoa kansalaiset saavat valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta 0295 535 535.

Janne Airaksinen

Tagged with →