Kuten oheisesta Joutsan Seudun vuoden 2020 kuvakatsauksesta näkyy, seutukunnan vuosi oli paljon muutakin kuin koronaa. Paikalliset ihmiset – ja paikallislehti heidän kanssaan – olivat taas monessa mukana.

Kuvassa yllä: Lukion vanhojen tanssit pidettiin helmikuussa. (Kuva: Tarja Kuikka.)

Joutsa palkitsi urheilu- ja liikuntatekoja. Kuvassa palkittujen tahojen edustajat eli Joutsan Tarmon Tuomas Rantanen (oik.) ja Eila Kivinen sekä Joutsa MTB:n Antti Peltonen ja Matti Miettinen sylissään Mimosa Miettinen. Kuva: Mika Sirkka.
Joutsan uuden sote-keskuksen rakentaminen oli tammikuussa jo pitkällä. Kuvassa näkymä sote-keskuksen sisääntuloaulan kohdalta. Kuva: Markku Parkkonen.
Vanhalle urheilukentälle lumitykeillä tehty keinolumikasa oli tammikuun lopulla siirretty pääosin ladun pohjiin. Mittatikkuna lumelle kuvassa on Joutsan Pommin puheenjohtaja Marko Hartonen. Kuva: Janne Airaksinen.
Joutsan yhtenäiskoulun Kalevala goes Science -projekti sai tunnustusta kahteenkin otteeseen lyhyen ajan sisällä. Kuvassa projektia vetäneet opettajat Johanna Eskelinen (vas.) ja Päivi Mustalampi. Kuva: Tarja Kuikka.
Joutsalainen musiikkiyhdistys Rock-Mani-Ska ry juhli helmikuun alussa 25-vuotissynttäreitään mittavan konsertin merkeissä Huttulassa. Lavalla nähtiin muiden muassa illan huipentanut Mr Super Dexta taustayhtyeineen. Kuva: Markku Parkkonen.
Joutsan Hiihdot pidettiin maaliskuussa juuri ennen koronarajoituksia. Kisoissa oli mukana muiden muassa Heikki Nurminen. Kuva: Janne Airaksinen.
Cleaning Women -yhtye säesti lähes sata vuotta vanhan neuvostoliittolaisen Aelita-mykkäelokuvan esityksen Haihatuksessa. yhtyeessä soittavat Tero Vänttinen, Risto Puurunen ja Timo Kinnunen. Kuva: Janne Airaksinen.
Joutsan palokuntalaiset harjoittelivat helmikuussa uusilla akkukäyttöisillä pelastuslaitteilla auton rakenteiden leikkaamista auki. Potilaan pelastamiseksi tämä on usein tarpeen, varsinkin vanhempien autojen kohdalla. Kuva: Markku Parkkonen.

Tagged with →