Joutsan kunta tarjoaa ensi vuonna omaishoitajille näiden tukemista jaksaakseen hieman aiempaa enemmän hyvinvointipalveluja. Viime vuonna kunta tarjosi omaishoitajille enintään neljä hyvinvointipalvelua vuodessa, mutta ensi vuonna palvelujen enimmäismäärä nousee kuuteen.

Palvelut hankintaan edelleen paikallisilta palveluntuottajilta ja niissä voi olla kyse esimerkiksi hieronnasta. Omaishoitaja voi valita haluamansa palvelun itse.

Taustalla vaikuttaa Joutsan kunnanvaltuustolle syksyllä 2018 jätetty aloite, jossa esitettiin, että kunta kustantaisi omaishoitajille näiden jaksamista tukeakseen hyvinvointipalvelun kuten esimerkiksi hieronnan. Seuraavana vuonna kunta tarjosi jokaiselle omaishoitajalle enintään neljä hyvinvointipalvelua. Sama toistui viime vuonna ja perusturvalautakunnan tuoreella päätöksellä käytäntöä jatketaan siis myös ensi vuonna, mutta nyt tarjottavien palvelujen määrä hieman nousee.

Omaishoitajat ovat antaneet hyvinvointipalvelujen käytöstä kunnalle aiemmin myönteistä palautetta.

Palvelujen hankintaan käytetään Taimi Salokosken rahaston varoja. Esimerkiksi viime vuonna kunta kustansi vajaalle 50 omaishoitajalle yhteensä 75 hoitokertaa, joista kertyi noin 3.500 euron kustannukset.

Tarja Kuikka

Tagged with →