Susi tappoi metsällä olleen suomenajokoiran Leivonmäellä viime lauantaina aamupäivällä. Kuusivuotias suomenajokoirauros oli hakemassa jänistä, kun susi yllätti sen. Susi raateli isokokoisen ajokoiran pahoin ja raahasi sitä metsässä kolmisenkymmentä metriä.

Toisaalla metsässä ajokoiran omistaja oli odottanut koiran löytävän jäniksen. Tutkasta omistaja oli kuitenkin nähnyt koiran olevan paikallaan ja sen jälkeen tutkassa oli näkynyt pientä liikehdintää. Lähimpänä tapahtumapaikasta ollut koiranomistajan isä oli mennyt paikalle ja löytänyt raadellun, mutta tuolloin vielä elossa olleen koiran. Koiranomistaja lähti viemään koiraansa eläinlääkäriin, mutta matkalla koira kuoli.

Susi ei enää ollut ihmisten saapuessa tapahtumapaikalla, mutta paikalla käyneen Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen srva-yhdyshenkilö ja suurpetoyhdyshenkilö Kalle Nummelinin mukaan ei ole mitään epäselvyyttä sen suhteen, mikä eläin koiran raateli.

– Ei siinä ole epäselvää. Oltiin paikalla ja todettiin suden jäljet. Susi lähti sitten karkuun Mieskonmäki-Pajumäki -suuntaan, sanoo Nummelin.

Kyse oli Nummelinin mukaan yksittäisestä sudesta, ei laumasta. Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jyrki Ilmosen mukaan riistanhoitoyhdistyksen alueella on tehty syksyn aikana muitakin yksittäisiä susihavaintoja. Ilmonen ei kuitenkaan usko, että Joutsan seutukunnalla olisi niin sanotusti omia susia, vaan arvelee kyse olevan ennemminkin laajemmalla alueella liikkuvista susista.

– Susi liikkuu valtavalla alueella. Koko Itä-Päijänteen alueella niitä liikkuu siellä täällä.

Tarja Kuikka