Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen tarjosi faneilleen todellisen joululahjan maailmancupissa lauantaina: Minkkinen nousi takaa-ajokisan lähtöpaikalta 44 sijalle 25 ja samalla maailmancupin pisteille.

Sijoitus oli Minkkiselle uran paras maailmancupissa. Kilpailun voitto meni Norjan Tiril Eckhoffille, jolle Minkkinen jäi kaksi ja puoli minuuttia.

– Tosi hyvä mieli jäi kilpailusta. Tuntuu, että vihdoin sai vähän ulos sitä, mitä on itseltään odottanut. Edelleen top 20 -sijoitus on tavoitteena, tämä oli aika hyvä steppi sitä kohti.

Minkkinen onnistui myös ampumapaikalla mainiosti, sillä hän ampui ainoastaan ensimmäiseltä makuupaikalta yhden ohilaukauksen. Loput ampumapaikat Minkkinen selvitti puhtaasti.

– Oli ehkä vähän hankala kohdistus, ehkä ekalla makuulla se näkyi, että ei ollut niin päättäväistä tekemistä. Toisella makuulla, kun kyynärpäät nasahti mattoon, niin tiesi kyllä heti, että voi antaa palaa.

– Mutta yksi sakko vaan, menee minun kategoriassa tosi hyvän suorituksen puolelle, Minkkinen iloitsi.

Perjantaina hiihdettiin yhdistelmäkilpailun ensimmäinen osio eli 7,5 kilometrin pikakilpailu. Minkkinen piti tässä kisassa parasta suomalaisvauhtia ja sijoittui 44:nneksi. Minkkinen oli suomalaisnaisista ainoa joka pääsi mukaan lauantain takaa-ajoon.

– Ihan ok mieli. Viime viikolla sanoin, että käyrä näyttäisi olevan ylöspäin, niin sama jatkuu, Minkkinen kommentoi perjantain kisaa.

Minkkinen selvitti pikakilpailun makuupaikan yhdellä sakkokierroksella ja onnistui ampumaan pystypaikan puhtaasti.

– Ammunnan puolesta ihan hyvä suoritus. Pysty oli hyvä ja nopea nolla, niin se lämmittää mieltä.

– Hiihdossa ehkä fyysisesti oli itsellä vähän tahmea päivä. Varmaan ollut kohtuullisen hyvä suksi, että tuommoisella fiiliksellä on pystynyt omantasoisen hiihdon tekemään. Myös neljäs kisaviikko painaa, voi tuntua omassa fiiliksessä, vaikka se ei kellossa näkyisi.

Minkkinen jäi pikakilpailussa maailmancupin pisteistä vain harmilliset kolme sekuntia.

Maailmancupin kiertue jäi joulutauolle. Kisat jatkuvat loppiaisen jälkeen Saksan Oberhofissa. Minkkisen sijoitus maailmancupissa on 66:s.

Markku Parkkonen

Tagged with →