Luhangan tämän vuoden Vuoden Liikuntatekona palkitaan Kyläyhdistys Luhangan LuJu ry Luhangan kylätalon kuntoporrasprojektista. Palkitsemisen perusteena on se, että kyläyhdistys LuJu organisoi kuntoporrasprojektin ja osallistui sen kustannuksiin. Yhdistys on myös järjestänyt kuntoportaiden opastettua käyttöä Luhangan Marttojen ja fysioterapeutin kanssa.

Vuoden Liikuntateko valittiin Luhangassa perinteiseen tapaan Keski-Suomen Liikunta ry:n (Kesli) esityksestä. Vuosittain keskisuomalaisen urheilijan ja muita urheilun sekä liikunnan sektorilla kunnostautuneita palkitseva Kesli pyysi aiemmin tänä vuonna maakunnilta esityksiä kuntien Liikuntateoista. Luhangassa kuntalaiset saivat ehdottaa palkittavia ja näiden ehdotusten pohjalta kunnan sivistyslautakunta valitsi palkittavan.

Keslin oli määrä palkita vuoden keskisuomalainen urheilija sekä muut palkittavat tahot, kuntien Vuoden Liikuntateot mukaan lukien, tammikuun lopulla Jyväskylässä järjestettävässä Keski-Suomen Urheilugaalassa. Vallitsevan koronatilanteen takia yhdistyksen hallitus päätti kuitenkin hiljattain, ettei urheilugaalaa järjestetä.

Sen sijaan Kesli aikoo tehdä mediatiedotteen palkittavista ja saattaa tiedot palkittavista julki tammikuun lopulla maakunnan medioiden kautta. Kuntien Vuoden Liikuntateosta palkittaville Kesli toimittaa kunniakirjat tammikuun aikana.

Tarja Kuikka

Kuva yllä: Luhangan kylätalon kuntoportaat olivat ahkerassa käytössä muun muassa muutama viikko sitten Luhangan Joulunavauksen aikaan. Kuva: JS Arkisto / Janne Airaksinen