Joutsan kunta palkitsee tänäkin vuonna Joutsan Vuoden Urheiluteon ja Vuoden Liikuntateon. Vuoden Urheilutekona palkitaan Henry Ollilan sijoittuminen kolmanneksi Suomen Vahvin mies -kilpailussa. Ollila kamppaili Suomen vahvimman miehen tittelistä lokakuussa Turussa.

Vuoden Liikuntatekona palkitaan Flanels ry:n nuorisotyö. Palkitsemisen perusteena on se, että seura tarjoaa laajasti eri-ikäisille nuorille mahdollisuuden harrastaa salibandya hyvin matalalla kynnyksellä, ja lisäksi se on tarjonnut mahdollisuuden kovatasoisempaan harjoitteluun, jolloin ohjaajat ja valmentajat ovat rakentaneet yksilöllisiä pelaajapolkuja kehittäen ja kasvattaen junioreita kohti kilpailullisempaa harrastamista.

Flanelsin nuoremmat juniorit ovat pelanneet harrastesarjassa ja muutamat juniorit on nostettu vanhempien junioreiden kilpasarjan peleihin. Kuluneella kaudella 5–15–vuotiaita harrastajia on ollut mukana seuran harjoituksissa viikoittain aktiivisesti yhteensä 65.

Palkitsemisista päättänyt Joutsan kunnan hyvinvointi- ja sivistyslautakunta on myös päättänyt myöntää urheilustipendit tunnustuksena kahdelle nuorelle urheilussa kunnostautuneelle joutsalaiselle.

150 euron arvoiset stipendit saavat Joutsan Pommin Veera Reponen ja Valtteri Virtanen, jotka saavuttivat pronssimitalit 14–15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisoissa sadan metrin kilpailussa Naantalissa elokuussa.

Tarja Kuikka