Luhangan kunnanvaltuusto päätti viime perjantain kokouksessaan äänin 10-5, että kunta pyrkii palkkaamaan oman perusturvajohtajan, jolla olisi sosiaalityöntekijän pätevyys. Päätöksellä tyrmättiin samalla Jyväskylän kaupungin kanssa neuvoteltu sopimus sosiaalitoimen viranomaistehtävien ostamisesta. Perusturvajohtajan paikka laitettaneen nyt pikaisesti avoimeksi, sillä kunnan on saatava viranomaisjärjestelyt nopeasti kuntoon.

Kunnanhallitus esitti valtuustolle Jyväskylä-sopimuksen hyväksymistä. Valtuutettujen enemmistö kuitenkin kannatti Hilkka Weijon (kok.) tekemää vastaehdotusta, jonka mukaan kuntaan siis palkataan pikaisesti oma perusturvajohtaja, eikä sopimusta Jyväskylän kanssa solmita.

Hilkka Weijon Joutsan kunnasta saaman tiedon mukaan tilanteeseen olisi saatavilla helpotusta myös Joutsan taholta. Weijon tietojen mukaan Joutsa olisi jälleen valmis neuvottelemaan sosiaalitoimen viranhaltijan työpanoksen myymisestä Luhangalle.

Hilkka Weijon esitystä kannattanut Aki Virtaniemi (kok.) katsoi, että oman viranhaltijan palkkaaminen toteuttaa parhaiten Luhangan kuntastrategiaa eli pitää lähipalvelut lähellä.

Luhangan tilanteeseen tuo oman paineensa se, että aluehallintovirasto on huomauttanut asiassa Luhankaa. Avi saattaa pahimmassa tapauksessa langettaa kunnalle uhkasakon maksettavaksi, ellei sosiaalipalvelujen resurssipulaa korjata.

Tilanteeseen on johtanut ensinnäkin se, että Joutsa lopetti viranomaistehtävien työpanoksen myymisen Luhangan kunnalle viime keväänä. Nyt tämä tilanne olisi ainakin Hilkka Weijon tietojen mukaan kääntymässä parempaan suuntaan.

Luhangan resurssipulaa pahentaa se, että nykyinen perusturvajohtaja on jäämässä vuoden vaihteen tienoilla eläkkeelle.

Oman perusturvajohtajan puolesta valtuustossa äänestivät:

Eija Hélen (sd.), Ari Ikonen (kesk.), Hannu Inkeroinen (kesk.), Marjo Merivirta (kesk.), Marja-Leena Nurminen (kesk.), Eino Polvela (kesk.), Ossi Rikkola (kok.), Hilkka Weijo (kok.), Pirkko Vilkman (kesk.) ja Aki Virtaniemi (kok.).

Jyväskylä-sopimuksen puolesta äänestivät:

Tauno Dammert (kesk.), Heikki Kiviniemi (kok.), Kimmo Laine (sd.), Pertti Seimola (kok.) ja Martti Viinikainen (kesk.).

Markku Parkkonen

Tagged with →