Leivonmäellä viime viikolla todettu tartunta oli tiettävästi viides Joutsan kunnan alueella todettu koronatapaus. THL:n koronakartan mukaan Joutsassa oli sunnuntaihin mennessä todettu vuoden 2020 aikana yhteensä viisi koronavirustartuntaa. Joutsa siis nousi koronatartuntojen kuntalistalle, jossa julkaistaan niiden kuntien tilanne, joissa on todettu vähintään viisi tartuntaa.

Maanantaina THL:n listalle ilmestyi Joutsaan vielä yksi tartunta lisää, eli tuolloin Joutsassa ilmoitettiin todetun vuoden aikana yhteensä kuusi tartuntaa.

Seututerveyskeskuksen tietojen mukaan Joutsan kunnan alueella oli tullut viikonlopun aikana tietoon kolme tartuntaa kahdesta eri tartuntaketjusta. Nämä tartunnat siis sisältyvät kuuteen THL:n listalla mainittuun tartuntaan.

Luhanka ei ole listalla, joten Luhangassa tartuntoja on toistaiseksi ollut alle viisi, ja siis mahdollisesti ei yhtään.

Leivonmäellä on tullut viime viikon aikana tietoon aikuisten harrastusporukan piirissä tapahtuneita korona-altistumisia. Joutsan Seudun saamien tietojen mukaan kyseisessä porukassa yksi henkilö oli todettu koronavirustartunnan saaneeksi. Näin ollen muut ryhmän jäsenet ovat saattaneet altistua tartunnalle. Joutsan Seudun tietojen mukaan altistuneet henkilöt ovat tietoisia altistumisesta ja olleet omaehtoisessa karanteenissa.

Toistaiseksi ei ole tietoa, että koronavirus olisi levinnyt altistumisten vuoksi.

Markku Parkkonen

Uutiseen on lisätty 14.12.2020 klo 13.30 tieto kuudennesta tartunnasta Joutsassa.

Uutiseen on lisätty 14.12.2020 klo 14.40 tieto siitä, että Joutsassa löytyi viikonlopun aikana yhteensä kolme tartuntaa.

Tagged with →