Joutsan ikäihmisten palvelut / tiedote 10.12.2020. Vierailut asumispalveluyksiköissä 10.12.2020 lukien.

Haluamme kaikin mahdollisin tavoin tukea asukkaidemme ja heidän läheistensä yhteydenpitoa. Kuitenkin on erityisen tärkeää, että ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä tapahtuvat vierailut toteutuvat turvallisesti. Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.

Suositus on yhä, että tiloihin pääsy rajataan, koska epidemian leviäminen riskiryhmiin on yhä riski. Palvelukeskus Jousen ja Palvelukeskus Huuponhovin ovet ovat edelleen lukittuina.

Turvallisesta vierailusta sovitaan etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa. Vierailulle tullaan vain 1-2 henkilöä kerrallaan. Toivomme, että vierailut ovat lyhytkestoisia ja pitäydymme turvaväleissä, emme halaa emmekä kättele. Keskitämme vierailut iltapäiviin klo 13-16, jolloin henkilöstöllä on enemmän aikaa auttaa vierailujen toteutumisessa (ovien avaamiset ja hygienia ohjeistukset).

Sovi vierailusta:

Palvelukeskus Jousi

– Koivula p. 040-582 7933

– Kuusela p. 040-658 8945

– Mäntylä p. 040-135 2332

Palvelukeskus Huuponhovi, p. 040-754 0899

Kotiin vietävät palvelut

Kotiin vietävissä palveluissa suojaudutaan edelleen asiakaskäynneillä.

Toivomme läheisiltä ja omaisilta, että vierailette vain terveinä ja oireettomina. Vierailujen tulee olla lyhytkestoisia ja pitäydymme turvaväleissä, emme halaa emmekä kättele.

Noudatetaan edelleen hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä käytetään maskeja.

Ikäihmisten päivätoiminta/Seniorikeskus ja kuntosali

Seniorikeskustoiminta on tauolla huhtikuun 2021 loppuun saakka koronatilanteesta johtuen.

Ikäihmisten kuntosali on suljettu vuoden loppuun saakka.

Ikäihmisten palvelut toivottaa kaikille rauhallista joulua ja terveyttä vuodelle 2021.

Ohjeistus vierailijalle  palvelukeskus Jousessa ja palvelukeskus Huuponhovissa koronavirusaikana (10.12.2020).

Vierailut vain ennakkoon sovittuna aikana 1-2 vierailijaa kerrallaan. Iltapäivisin klo 13-16.

Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana. Jos tullaan alueelta, jossa koronaa esiintyy paljon, tulee harkita, onko vierailu mahdollisuus siirtää turvallisempaan ajankohtaan. Mahdollisuus yhteydenpitoon on myös puhelimitse sekä skypen välityksellä.

Hoitaja hakee vierailijan ovelta ja opastaa käsihuuhteen käyttöön sekä ohjaa suunenäsuojaimen sekä käsineiden pukemisen ja käytön.

Hoitaja saattaa vierailijan suoraan asukkaan huoneeseen ja avaa oven. Oman läheisen turvallisuuden vuoksi suunenäsuojus on vierailijan pidettävä kasvoilla koko vierailun ajan sekä käsineet käsissä. Hoitajan kanssa sovitaan kuinka vierailija ilmoittaa poislähtö aikansa (puhelimella vai turvapainikkeella). Toivomme, että vierailut ovat lyhytkestoisia.

Hoitaja saattaa vierailijan takaisin ulko-ovelle. Suojavarusteet riisutaan ulko-oven vieressä ja laitetaan oven vieressä olevaan roskikseen. Tämän jälkeen vierailijan tulee käyttää käsihuuhdetta ennen poistumista. Hoitaja avaa ulko-oven.

Vierailijan ei tule liikkua yleisissä tiloissa. Sovitusti voi olla aulassa vierailulla edellä mainituin ohjein.

Yleisö-WC:t ei käytössä vierailijoille.

Ulkoilusta

Läheisen kanssa voi ulkoilla. Läheisellä tulee olla suunenäsuojus. Ulkoillessa ei poiketa kahviloihin, kauppoihin tai muihin sisätiloihin. Pidetään ulkoillessa myös hyvää turvaväliä.

Tagged with →