Joutsassa on jälleen saatu havaintoja röyhkeistä varkaista, jotka esiintyvät julkisilla paikoilla jonkinlaisina ”rahankerääjinä”. Kyseiset varkaat ovat poliisin mukaan ulkomaalaisia ja yleensä miehiä.

Varkaat ottavat monesti kohteekseen vanhuksen, joka yritetään väärennetyn rahankeräyslistan avulla saada ottamaan rahapussinsa esille. Usein varkaat saattavat napata esille otetun omaisuuden itselleen ja häipyä paikalta.

Poliisi kehottaa kansalaisia soittamaan tällaisista tapauksista välittömästi hätänumeroon eli 112:een. Näin poliisilla on parempi mahdollisuus puuttua tilanteeseen.

Mikäli kohtaa esimerkiksi kauppojen parkkipaikoilla tällaisia rikollisia, on parasta kävellä päättäväisesti pois paikalta, pitää tiukasti kiinni omaisuudestaan ja soittaa viipymättä hätänumeroon.

Tagged with →