Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon vaalitoimikunta kokoontui 4.12.2020 ja vahvisti valtuustovaalin tuloksen. Valtuuston valittiin 41 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua. Joutsalaisia valtuustoon valittiin neljä henkeä. Uutena sinne nousi Jussi Laitinen, maaseutuyrittäjä/agrologi, saaden 84 ääntä. Mandaattinsa valtuustossa uusivat Eero Mällönen, ylikonstaapeli, 74 ääntä, Paavo Nummela, maanviljelijä, 68 ääntä ja Pentti Kuitunen, metsätalousyrittäjä 37 ääntä. Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon valtuustovaalissa eniten ääniä (191) sai sulkavalainen hallituksen varapuheenjohtaja Kaisa Ralli.

Valituista valtuutetuista 17 on uusia. Vaaleissa ääniä antoi 3.567 jäsentä. Vaalien äänestysprosentti oli 40. Valtuustovaaleissa ehdokkaina oli 74 jäsentä. Naismetsänomistajia uudessa valtuustossa on kahdeksan.

Nuorin valtuutetuista on 32-vuotias ja vanhin 81-vuotias. Uudessa valtuustossa on edustus kaikista toimialueen kunnista ja kattavasti erilaisten metsänomistajien edustusta.

Sähköinen äänestys oli nyt ensimmäistä kertaa tarjolla myös vaihtoehtona, mutta postiäänestys oli selvästi suositumpi tapa äänestää. Vain 22 prosenttia äänistä annettiin sähköisesti.

Valtuusto käyttää yli 9.000 jäsenen päätösvaltaa ja on metsänhoitoyhdistyksen ylin päättävä elin. Uusi valtuusto kokoontuu 14.1.2021 järjestäytymiskokoukseen, jossa valitaan seitsemän jäsentä hallitukseen. Valtuutetut toimivat tehtävässään neljä vuotta eli 31.12.2024 saakka.

Janne Airaksinen