Lyhdyt ja kynttilät syttyivät lauantaina iltapäivällä Joutsassa Myllykosken ja Toivolan välille huolimatta siitä, että varsinainen Joutsan Joulupolku jouduttiin tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten takia perumaan. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kiristi viime keskiviikosta alkaen kokoontumisrajoituksia siten, että enintään 20 hengen yleisötilaisuudet ovat nyt sallittuja ja nekin vain viranomaisten antaman koronavirusohjeen mukaisesti.

Kokoontumisrajoitusten kiristymisen myötä Joutsan Joulupolku -tapahtuman järjestäjät ilmoittivat jo keskiviikkona, että Kuntalaan suunniteltu joulutori, joulupukin vierailut ja muutamat muut ohjelmanumerot jätetään lauantaina toteuttamatta. Myllykosken ja Toivolan väli kuitenkin valaistiin alkuperäisen suunnitelman mukaan lyhdyin ja kynttilöin ulkoilijoiden iloksi. Myös Joutsan seurakunnan Toivolaan kaavailema jouluseimi toteutettiin.

Lauantaina iltapäivällä kynttilöitä Myllykoskella sytytellyt, Joutsan Joulupolun puolisonsa kanssa alulle laittanut Petteri Oksanen tuumi, että eihän tapahtuman peruuntumiselle mitään voi.

– Toivotaan, että tämä mitä voidaan tehdä, että siitä on iloa sitten, Oksanen totesi laitellessaan polun varrelle lisää valaistusta.

Toive lienee toteutunut, sillä kynttilöin ja lyhdyin valaistulla polulla liikkui iltapäivän ja illan aikana runsaasti ulkoilijoita, ja polun tunnelmallinen valaistus herätti paljon ihastelua.

Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia valaistulta joulupolulta:

Lyhdyt ja kynttilät sytytettiin iltapäivällä ennen kello kolmea.

Heti iltapäivästä polulla oli vielä melko hiljaista, sillä monet ulkoilijat lähtivät liikkeelle vasta hämärän tultua.

Tagged with →