Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton Joutsan ja Luhangan yhdistys sekä Leivonmäen maaseutuyhdistys yhdistyvät. Yhdistykset päättivät yhdistymisestä syyskokouksissaan 2.12. Lamminmäen tiloilla.

– Aktiivitilojen vähentyessä nähtiin järkeväksi yhdistää voimavaroja. Yhdistysten kesken on aiemminkin tehty hyvää yhteistyötä, mutta nyt aika oli valmis yhdistymiselle. On jäsenten edun mukaista, että yhdistykset lisäävät edunvalvonnan vaikuttavuutta ja voimia tapahtumien järjestämiseen, kerrotaan yhdistysten tiedotteessa.

Yhdistymisen myötä pyritään kehittämään ja uudistamaan yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen nimi on jatkossakin MTK Joutsan ja Luhangan yhdistys, josta käytetään lyhennettä MTK Jou-Lu ry.

Kokouksessa yhdistykselle valittiin uusi 12-henkinen johtokunta alueellinen edustavuus huomioon ottaen. Johtokuntaan valittiin Matti Haapala, Merja Mäkinen, Arto Tupala, Jani Rantanen, Tapio Niemi ja Samuel Hölttä Joutsasta, Juuso Huuskola, Anna Huuskola ja Petri Iikkanen Luhangasta sekä Matti Kosonen, Teuvo Huikko ja Eero Kuusisto Leivonmäeltä. Yhdistyksen puheenjohtaja vuodelle 2021 valitaan johtokunnan järjestäytymiskokouksessa.

Markku Parkkonen

Tagged with →