Joutsan kunnan tämän vuoden kulttuuripalkinnot on myönnetty Sinikka Hytöselle ja Jarmo Laaksolle. Kunnan kulttuurityöryhmä valitsi kuntalaisten ehdotusten pohjalta palkittavaksi tällä kertaa poikkeuksellisesti kaksi eri yhteyksissä ansioitunutta henkilöä.

Kulttuuripalkinto on jaettu perinteisesti Joutsan itsenäisyysjuhlassa, mutta juhlan jäätyä tänä vuonna koronavirustilanteen takia pitämättä, palkitsemistilaisuus järjestettiin eilen Joutsan pääkirjaston ulkoportailla. Tilaisuuteen osallistui kunnan kulttuurityöryhmän puheenjohtaja Eero Peltoniemen ja palkittujen ohella kourallinen väkeä.

Sinikka Hytösen palkitsemisperusteena olivat hänen kirjalliset ansionsa sekä hänen Leivonmäelle ideoimansa ja siellä viime kesänä toteuttamansa hautausmaakävelyt. Hytönen on julkaissut useita runsaasti taustatutkimusta ja haastatteluja vaatineita kirjoja, muun muassa Etu-Ikolan historiasta kertovan Muistelmia Etu-Ikolasta.

Jarmo Laakso palkittiin muun muassa pitkäaikaisesta toiminnastaan Joutsan Nuorisoseuran Talkooteatterissa sekä valokuvaukseen liittyvistä ansioistaan. Laakso on pitkäaikainen valokuvauksen harrastaja, pitänyt muun muassa useita näyttelyjä ja kuvannut laajasti kaupunkeja eri puolilla Suomea.

Palkinnoksi Hytönen ja Laakso saivat 500 euron lahjakortit, jotka he voivat käyttää paikallisissa yrityksissä.

Tarja Kuikka

Jarmo Laakson haastattelu JS Digissä tänään 6. joulukuuta. Sinikka Hytösen haastattelu JS Digissä keskiviikkona 9. joulukuuta.