JoSePa pelasi torstaina kertaalleen siirretyn kotiottelunsa Kampuksen Dynamoa vastaan Futsal-Liigassa. Viime viikonlopun rökäletappion jälkeen oli opittu ainakin puolustamaan, mutta siitä huolimatta kaikki kolme pistettä lähtivät Jyväskylään, kun KaDy voitti maalein 0-1 (0-0).

JoSePa oli matkassa lähes täydellä miehistöllä, mutta pitkäaikaispotilas Jari Kotimäki oli edelleen sivussa ilman yleisöä pelatussa ottelussa. Odotettavissa oli KaDyn pallonhallintaa ja JoSePan vastahyökkäyksiä.

Ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana JoSePalla oli yksi hyvä maalintekopaikka Janne Kosusella, JoSePan maalissa Aake Partio sai venytellä raajojaan pallon eteen paljon useammin. Jakson loppupuolella JoSePakin sai muutaman pitkän hyökkäyksen ja hyvän laukaisupaikan aikaiseksi, mutta puoliajalle mentiin lukemissa 0-0.

Toisen jakson alussa KaDy sai avausmaalin muutaman pompun kautta maalinedushässäkästä, maalintekijänä Mikko Kytölä. Muuten peli kulku pysyi samana, KaDy pyöritti mutta Aake torjui, tolppalaukauksiahan ei tarvitse torjua. JoSePakin sai ensimmäistä jaksoa enemmän maalipaikkoja, mutta suorat vedot KaDyn maalivahti Niila-Ville Laitinen torjui. Sopivasti tunnetta ja lämpöä toisella jaksolla peliin toivat hiukan kummalliset tuomarien tulkinnat, mutta linja oli tasapuolinen. JoSePa otti reikäpaidan käyttöön vähän yli kolme minuuttia ennen loppua, ja saikin luotua pari maalinedustilannetta ja hyviä vetopaikkoja lähinnä Joonas Manzolle ja Benno Hanslianille. Tolppaa lähemmäksi ei JoSePa kuitenkaan päässyt, Kadykin osui alivoimalla kahdella laukauksella kolme kertaa tolppaan.

JoSePa saa kiittää pienestä tappiosta hyvää puolustamista ja loistovireessä ollutta Aake Partiota. KaDyllä oli ottelussa 78 laukaisuyritystä JoSePan n. 20 vastaan. Tällaista peliä myös odotettiin, toki enemmän vastahyökkäyksiä olisi JoSePan pitänyt saada aikaiseksi. Monta kertaa JoSePan päästessä omalla alueella katkoon, riisto yritettiin saman tien kääntää vastahyökkäykseksi. Seurauksena oli harhasyöttö ja paine JoSePan päässä jatkui. Toisella jaksolla JoSePa sai enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta myös hyviä vetopaikkoja. Niissä tilanteissä Niila-Ville Laitinen oli kuitenkin yllättämätön. JoSePan reikäpaitapelaaminen olin varsin hyvää, vetopaikkoja ja maalinedustilanteitakin sai kotijoukkue aikaiseksi. Tällä kertaa vedot myös suuntautuivat pääosin maalia kohti eikä kohti korilevyä.

KaDyn pelaaminen oli tuttua pallonhallintapeliä. Loppua kohti siihen tuli enemmän suoraviivaisuutta, kun ”jätönjätönjättö”-peliin pääsi lopulta aina joku JoSePalainen väliin. KaDy voi harmitella kuutta tolppavetoa, mutta ei kolmea pistettä. Ottelu oli auki ihan loppuun asti, siitä suuret kiitokset Aake Partiolle. Samanlaista vahinkoa kuin JoSePalle PP:tä vastaan ei KaDylle sattunut, ehkä kokemuksella ja rutiinilla on siihen oma osuutensa.

Rikeongelmiin ei kumpikaan joukkue joutunut erotuomareitten varsin sallivan linja vuoksi. Käsien monipuolinen käyttö ottelussa aiheutti aikamoista popinaa, mutta lopulta tunteet pysyivät aika hyvin kurissa. JoSePalta palkittiin parhaan Aake Partio ja KaDyltä Lassi Lintula.

Valmentajien kommentit:

Jesse Kalliokoski, KaDy: 0-1, pisteet tyydyttää. Puolustaminen oli meiltä hyvää, pidimme JoSePan hyvin pois paikoilta. Hyvätempoinen vääntö, kyllä tuolla vetomäärällä pitäisi enemmän maaleja saada aikaiseksi. Partio oli maalissa ihan liekeissä.

Mikko Paappanen, JoSePa: Oli odotettavissa että KaDyllä on enemmän paikkoja, peli oli kuitenkin auki ihan loppuun asti. Omaan peli-ilmeeseen olen tyytyväinen, toki Aaken ei ihan noin työllistetty tarvitsisi olla. Maalivahdit olivat tänään hyviä molemmissa päissä kenttää. Hyvää vääntöä, kyllä tämä oli taas askel eteenpäin.

Seuraava vääntö on edessä 13.12., jolloin Joutsaan saapuu SoVo Futsal Somerolta.

Petri Hentinen

Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Tagged with →