Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa kolmeksi viikoksi. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti tiistaina kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sairaanhoitopiirin alueen kunnissa 2.–21.12.2020 välisenä aikana.

Tuona aikana kunnissa voidaan järjestää enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisä- ja ulkotiloissa edellyttäen, että osallistujien turvallisuus tilaisuuksissa voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21. syyskuuta antaman koronavirusohjeen mukaisesti.

Aiemmin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella oli voimassa avin määräys, joka rajasi yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän enintään 50 henkilöön. Kokoontumisrajoitusten tiukentamisella pyritään ehkäisemään koronaviruksen laajempi leviäminen, suojelemaan riskiryhmiä ja turvaamaan terveydenhuollon kantokyky.

Tarja Kuikka