Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen hiihti viikonloppuna Taivalkosken Suomen Cupin kilpailuissa. Lauantaina matkana oli perinteisen sprintti ja sunnuntaina vapaan 14 km väliaikalähdöllä.

Lauantain sprintissä Räsänen jäi vain niukasti ulos finaalista ja loppusijoitus oli hienosti kahdeksas 94 hiihtäjän joukossa. Sunnuntain 14 kilometrillä sitten lauantain kisa tuntuikin siinä määrin, että sijoitus oli 56:s 118 hiihtäjän joukossa.

– Lauantain sprinttipäivä oli kokonaisuudessaan onnistunut. Mies, taktiikka ja kalusto toimivat moitteettomasti teknisesti haastavalla radalla ja koko päivän hiihto tuntui levollisen vahvalta. Finaalipaikkakin oli lopulta lähellä tiputtuani ensimmäisenä ajalla ulos finaalista. Loppusijoitus oli kahdeksas, mikä on paras henkilökohtainen sijoitukseni SM- tai SC-kisoissa. Edelle ehti ainoastaan maajoukkuemiehiä, joten olen erittäin tyytyväinen sprintin suoritukseen, kommentoi Räsänen.

Sunnuntain vapaan 14 km oli Räsäselle puolestaan tahtojen taistelua. Edellisen päivän sprinttiin oli ammuttu paljon paukkuja, mikä tuntui kohtuullisen paljon jäsenissä sunnuntaina.

– Jo valmiiksi väsynyt lihaksisto oli tiukilla liippaisella alustalla heti lähdöstä alkaen, mutta kisan toisella puoliskolla sain lopulta hieman juonesta kiinni ja loppu tuli nousujohteisesti. Tähän olin kohtuullisen tyytyväinen, vaikka sijoitus olisi voinut toki olla parempikin.

Tämäkin kilpailu toimi joka tapauksessa Räsäsen mielestä hyvänä harjoituksena.

– Koen, että on tärkeää kilpailla monipuolisesti eri tyyleillä ja matkoilla, vaikka päätavoitteeni on ehdottomasti perinteisen matkoilla. Seuraavat kisat tulevat olemaan jossain kohtaa joulukuuta, mutta oma lopullinen kisasuunnitelmani ei ole toistaiseksi vielä varmistunut.

Markku Parkkonen

Tagged with →