Paikallislehti Joutsan Seudun ensimmäinen numero ilmestyi 24.11.1971. Lehtemme juhlii siis lähes tasan vuoden päästä 50-vuotissynttäreitään. Luvassa on ainakin muhkea juhlanumero ja todennäköisesti kakkukahvit. Vaikka juhlinta huipentuu vasta ensi marraskuussa, aloitamme juhlavuoden vieton jo tämän viikon numerosta.

Juhlavuoden alkamisen kunniaksi Joutsan Seudun printtilehden etusivulle ja pääuutissivulle eli viitossivulle on tehty ulkoasu-uudistus. Samalla lehden maskottikoira Jose saa pysyvän paikan sivujen ylälaidasta.

Vuoden mittaan tulemme muistelemaan erityisesti Joutsan Seudun alkuvaiheita muun muassa Alakulma-palstalla kerran kuukaudessa julkaistavilla uutiskoosteilla vanhoista lehdistä. Ensimmäinen tällainen uutiskooste lehden alkuvuosilta ilmestyy parin viikon päästä.

Lehden tekijöille juhlavuosi antaa uutta intoa. On mielenkiintoista perehtyä siihen muutokseen, minkä Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan alue on kokenut puolen vuosisadan aikana. Tästä saadaan lukea lisää viimeistään vuoden päästä.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.