Seututerveyskeskuksen mukaan kausi-influenssarokotteita ei tule riittämään kaikille halukkaille.

Kausi-influenssarokotteiden kysyntä on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen suurta todennäköisesti koronavirusepidemiasta johtuen. Tämä on johtanut rokotteiden saatavuusongelmiin koko Suomen tasolla ja rokotteet ovat paikoin jo loppuneet monista rokotusta tarjoavista yksiköistä sekä rokotuksia välittävistä apteekeista.

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotteita on jäljellä enää rajallinen määrä, eikä niitä ole tilattavissa enää lisää tälle influenssakaudelle. Rokotuksia ei siis riitä kaikille halukkaille ja jo suunniteltuja rokotuspäiviä joudutaan tämän takia perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Seututerveyskeskus tiedottaa rokotuspäivistä ainakin nettisivujensa kautta.

Iäkkäiden henkilöiden tai muuten riskiryhmään kuuluvien kannattaa ottaa rokotusasiassa kiireesti yhteyttä oman terveysaseman neuvolaan, mikäli rokotetta ei ole vielä saanut.

Seututerveyskeskus korostaa, että kasvosuojainten käytöllä pystytään estämään myös influenssatartuntoja.

Markku Parkkonen

Tagged with →