Luhangan kunta ei tässä vaiheessa julista perusturvajohtajan virkaa haettavaksi. Sen sijaan kunta tutkii sosiaalitoimen työpanoksen ostamista Jyväskylän kaupungilta. Mikäli ostopalvelusopimus solmitaan, Luhangan kunnalla ei ole tarvetta täyttää perusturvajohtajan virkaa. Luhangan kunnanhallitus pyörsi torstaina kokouksessaan aiemman päätöksensä perusturvajohtajan viran auki laittamisesta.

Valmiiksi neuvotellun sopimuksen mukaan Jyväskylän kaupunki tarjoaa Luhangalle koko sosiaalihuollon viranomaistehtävien hoitamisen 65.000 euron vuosihinnalla.

Luhangan kunnanjohtaja Tuomo Kärnän arvion mukaan oman perusturvajohtajan palkkaamisvaihtoehto tulisi kunnalle huomattavasti kalliimmaksi. Perusturvajohtajan palkkakulujen lisäksi kunnan tulisi vastata mahdollisesti tarvittavan toimistohenkilökunnan kuluista sekä tietojärjestelmien kuluista. Jyväskylän vaihtoehdossa nämä sisältyvät vuosihintaan.

Kunta järjestää keskiviikkona 25.11. asiasta kuntalaisten kuulemistilaisuuden. Kunnanhallitus päättänee osaltaan sopimuksesta maanantaina 30.11. ja sen jälkeen asia menee vielä valtuuston käsittelyyn.

Luhangan nykyinen perusturvajohtaja on irtisanoutunut kunnan palveluksesta.

Markku Parkkonen

Tagged with →