Joutsalaislähtöinen, nykyisin Vantaalla asuva Sanna Oksanen sijoittui viime viikonloppuna Ylöjärvellä viidenneksi mastersien klassisen voimanoston SM-kisoissa 40-vuotiaiden naisten alle 63-kiloisten sarjassa.

Lajeina olivat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto, joissa kaikissa Oksanen teki omat ennätyksensä. Kyykyssä tulos oli 112,5 kiloa, penkissä 77,5 kiloa ja maastavedossa 135 kiloa. Yhteistulos oli 325 kiloa.

Vaikkei voittoa tullut, Oksaselle jäi kilpailusta hyvä fiilis. Hän kuvaa kisan tämän vuoden tasoa todella kovaksi.

– Viime vuonna tuolla tuloksella olisin ollut SM-hopealla. Siellä oli tosi paljon kovempia kisaajia kuin on ollut aikaisempia vuosina, kertoo Oksanen.

Osaltaan suorituksesta tekee kovan myös se, että Oksanen kilpaili sarjassaan runsaan 49 vuoden ikäisenä itseään nuorempia vastaan. Ensi vuonna hän täyttää 50 ja siirtyy sen myötä 50-vuotiaiden sarjaan.

Runsas kuukausi sitten Sanna Oksanen kisasi klassisessa voimanostossa Helsingissä ja voitti tuolloin ikäistensä ja kokoistensa naisten sarjan. Klassisen voimanoston hän aloitti alun perin seitsemän kuukautta sitten, pienen kokonsa myötä. Viime vuonna Oksanen osallistui Suomen Vahvin Nainen -kilpailuun ja koettuaan olevansa lajiin liian pieni halusi kokeilla sellaista lajia, jossa olisi ikäistensä ja kokoistensa naisten kanssa niin sanotusti samalla viivalla. Alun perin hänen ei pitänyt edes kisata klassisessa voimanostossa tänä vuonna, vaan päätavoite oli ensi vuodessa.

– Mutta kun tämä seitsemän kuukautta, mitä olen treenannut, on mennyt yli odotusten, niin päätettiin, että käyn kisaamassa, koska pitää saada kisakokemusta, taustoittaa Oksanen.

Ensi vuonna Oksasen tähtäimessä on lajin suomenmestaruus ja samalla Suomen ennätystulos. Helmikuussa hän tavoittelee penkkipunnerruksen SM-kisoissa 50-vuotiaiden naisten 63-kiloisten sarjassa 80,5 kilon kisatulosta eli uutta Suomen ennätystä.

– Olen sen SM-tuloksen harjoituksissa jo nostanut, mutta minulla ei ole kisatulosta siitä, sanoo Oksanen.

Oksasen tavoitteet ovat korkealla ja hän pitää pärjäämismahdollisuuksiaankin hyvin realistisina. Häntä ajaa eteenpäin halu kehittyä.

– Haluan aina kehittyä ja haastaa itseäni. En halua jäädä tähän tilanteeseen. On kiva, kun on joku tavoite.

Tarja Kuikka

Kuva: Vesa Korhonen

Tagged with →