JoSePa kohtasi kolmen viikon maajoukkue-tauon jälkeen Futsal-liigassa PJK:n Pirkkalasta vierasottelussa. Pitkän kaavan mukaan pelatussa ottelussa JoSePa vei pelin voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–5 (4–4, 2–3). JoSePa nousi sarjassa nyt yhdeksänneksi vain pisteen verran playoff-viivan alle, joukkueilla on toki kovin erilainen määrä pelejä pelattuna.

JoSePa aloitti ottelun hyvin ja maaliverkot heiluivat PJK:n päässä kahdesti ensimmäisen vitosen aikana. Ensin Janne Kosunen viimeisteli hyvästä vastahyökkäyksestä 0–1 ja sitten Joonas Manzo rajapotkun jälkeen 0–2. PJK pääsi vähitellen peliin mukaan ja lopulta Miikka Mörö kavensi rangaistuslaukauksella 1–2. Joonas Manzo vei JoSePan taas kahden maalin karkumatkalle pallonriiston jälkeen, mutta Mörö kavensi vielä ennen taukoa.

Toisen jakson alussa Oskari Luoma ohjasi 2–4 maalin Benno Hanslianin hyvästä syötöstä, mutta kotijoukkueen voimakaksikko Mörö-Antti Ala-Myllymäki iski jakson loppupuoliskolla kahdesti kolmen minuutin sisään ja toi PJK:n tasoihin.

Jatko-ottelussa molemmilla oli omat paikkansa, mutta lopulta mentiin rankkareille. Niissä kotijoukkueelta onnistui ainoastaan Ala-Myllymäki, JoSePalta Manzo ja Hanslian, joten pisteistä kaksi JoSePalle, yksi kotijoukkueelle.

JoSePa valmistautui tähän peliin huolella, PJK kuuluu kuitenkin sarjassa JoSePan päävastustajiin. Siihen nähden esitys oli ehkä hieman jäykähkö. Toki kaksi pistettä on hyvä määrä vieraspelistä, nollakin olisi voinut jäädä käteen tasaisesta pelistä.

Jonkin verran esitykseen vaikutti Jari Kotimäen, Tarkko Savelan ja Otto Piilin poissaolot, työteliäs prässipeli jäi vähän piippuun. JoSePalla oli hyvät jaksojen alut, lisäksi kolme hyvää rankkaria, kaksi osumaa, yksi tolppa, lämmitti ainakin valmennuksen mieltä. Joonas Manzo nousee kohisten maalipörssissä, nyt tulivat osumat 8 ja 9.

Valmentajan kommentti, Mikko Paappanen:

– Viisi pinnaa kolmesta vieraspelistä on ihan hyvä kokonaissaldo alkukaudesta, tänään olisi ollut enemmänkin otettavissa. Jonkin verran joukkueen itseluottamus näissä vieraspeleissä on lisääntynyt, kun kaksi pinnaa tuntui pieneltä pettymykseltä. Tähän peliin ladattiin paljon, vähän jäi piippuun. Kympin ampujat olivat tänään hyviä, niissä tuli hienoja vetoja pitkästä aikaa.

Jos korona suo, seuraava peli on JoSePalla viikon päästä ToPV:tä vastaan kotona. Sitä ennen piti olla kotipeli tiistaina KaDya vastaan, mutta se on koronan ja karanteenien takia siirretty. Koronan takia muitakin siirtoja saattaa tulla, niistä tiedotetaan heti kun siirrot varmistuvat.

Petri Hentinen

Tagged with →