Joutsan kunnan Leivonmäellä kaavailema nuorisotoiminta käynnistyy tämän viikon torstaina. 10–13-vuotiaille tarkoitettua toimintaa järjestetään kerran viikossa torstai-iltapäivisin runsaan parin tunnin ajan Pyryn talolla.

Toiminta on Joutsan kunnan vapaa-aika- ja nuorisotoimen esimies Kari Kosusen mukaan samantyyppistä kuin Joutsan nuorisokahvilassa, eli mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä. Tilassa on Kosusen mukaan pelikonsoleita, biljardi ja lautapelejä, ja siellä voi kuunnella musiikkia tai viettää muuten vain aikaa kavereiden kanssa. Lisäksi silloin tällöin järjestetään pientä ohjelmaa, johon voi halutessaan osallistua.

Toimintaa ohjaavat Joutsan nuorisokahvilasta tutut ohjaajat Sini Pylkkänen ja Jonna Keihäsniemi. Heistä Pylkkänen on kunnan palkkalistoilla ja Keihäsniemen työpanos ostetaan tuntityönä Flanels ry:ltä.

Tällä hetkellä kunta aikoo järjestää nuorisotoimintaa Leivonmäellä vain kerran viikossa, mutta Kari Kosusen mukaan ei ole poissuljettua, että myöhemmin toimintaa järjestettäisiinkin kaksi kertaa viikossa. Sitä mietitään, sanoo Kosunen.

– Tästä lähdettiin liikkeelle, että saadaan pyörimään yksi kerta viikkoon. Mutta sitten tietysti niiltä nuorilta, ketä siellä käy, kysellään mielipiteitä ja toiveita näistä asioista. Sitten jos tarvetta on, ja saadaan joku muukin aika järjestymään, niin se on ihan mahdollista, Kosunen sanoo toiseen viikoittaiseen kertaan viitaten.

Kosusen mukaan myös sitä voidaan vielä jatkossa miettiä, olisiko toimintaa mahdollisuus järjestää jossain muualla kuin nyt järjestämispaikaksi sovitulla Pyryn talolla.

Tarja Kuikka

Tagged with →