Joutsan Pommin Suvi Minkkinen otti viime viikonloppuna ampumahiihdon kansainvälisessä GP-kilpailussa Kontiolahdella kaiken, mitä otettavissa oli. Minkkinen hiihti voittoon sekä pikamatkalla että normaalimatkalla.

Lauantain 7,5 km:n pikakisassa Minkkinen otti voiton ajalla 21.05,2 (sakot 0+1). Toiseksi tuli Kontiolahden Urheilijoiden Nastassia Kinnunen 12,7 sekuntia Minkkisestä jääneenä (0+1).

Sunnuntain 12,5 km normaalimatkalla Minkkinen otti niin ikään kultaa ajalla 38.06,4 (sakot 0+1+0+2). Hopealle hiihti Puolan Monika Hojnisz 19,8 sekuntia Minkkisen perässä (1+0+1+0). Kisan toiseksi paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Venla Lehtonen, joka jäi Minkkisestä 1.39,1 (0+1+2+0).

Minkkinen oli luonnollisesti suorituksiinsa tyytyväinen. Lauantain pikakisan jälkeen hän katsoi, että ammunta on ihan hyvässä mallissa jo alkukaudesta. Hiihdossa hän uskoi löytävänsä vielä kauden mittaan lisätehoja.

– Ihan kivaa on, kun pystyi ottamaan tosi kovia päänahkoja. Lähdin normaalimatkan kisaan aika vauhdilla ja jouduin tasaamaan matkan varrella. Mitään katkeamista ei kuitenkaan tullut. Eniten harmittaa viimeinen ohilaukaus. Se oli sellainen räiskäisy, joita ei saisi tulla, kommentoi Minkkinen sunnuntain kisan jälkeen.

Markku Parkkonen

Tagged with →