Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen avasi viime viikonloppuna hiihdon kilpailukauden Vuokatin Suomen Cupissa. Lauantaina matkana oli vapaan sprintti ja sunnuntaina vapaan 3 x 6 km viesti.

Räsänen oli lauantaina sprintissä 14:s 126 kilpailijan joukossa. Sunnuntain viestissä sijoitus osuusajoilla oli täsmälleen sama eli 14:s 52 hiihtäjän joukossa.

– Vapaan sprintin 14. sija oli erittäin positiivinen yllätys. Yleisesti sprintissä on aina tavoitteena hiihtää kolmenkymmenen parhaan joukkoon ja erähiihtoihin. Siitä on kuitenkin useampi vuosi aikaa, kun olen vapaan sprintissä yltänyt tähän porukkaan SM- tai Suomen Cup -tasolla, joten mitään varmuutta asiasta ei ollut, varsinkaan kun alla oli vain vähäinen määrä hiihtokilometrejä sekä ylipäätänsä vapaan tyylin erikoisharjoittelua tälle kaudelle. Tätä taustaa vasten hiihto tuntui hyvälle ja oli mukava taas kisata mies miestä vastaan. Välieräpaikkakin oli lopulta todella lähellä, kommentoi Räsänen.

Sunnuntain viestissä sprinttipäivä tuntui Räsäsen jäsenissä.

– Sain silti hiihdettyä nousujohteisen viestin avausosuuden suhteellisen pienellä erolla kärkeen. Kokonaisuudessaan kisakauden avausviikonloppu oli täynnä positiivista tekemistä ja tästä jatketaan samalla teemalla kohti tulevia kilpailuja.

Markku Parkkonen

Tagged with →