Luhangan kunnassa aiotaan laittaa perusturvajohtajan virka haettavaksi. Nykyinen viranhaltija Sirpa Hyytiäinen jää näillä näkymin joulukuun alkupuolella pois kunnan palveluksesta.

Kunnanhallitus päätti viran täyttämisestä äänestyksen jälkeen. Kunnanjohtaja Tuomo Kärnä esitti, että kunnassa odotettaisiin Jyväskylän kanssa käytävien neuvottelujen lopputulosta ennen päätöstä virantäytöstä. Kunta on neuvotellut Jyväskylän kaupungin kanssa mahdollisuudesta ostaa sosiaalipalvelujen työpanosta kaupungilta.

Kunnanhallituksessa Hilkka Weijo (kok.) esitti, että kunnanhallitus alkaisi valmistella perusturvajohtajan viran täyttämistä. Weijon ehdotusta kannattivat Marjo Merivirta (kesk.), Pirkko Vilkman (kesk.) ja Aki Virtaniemi (kok.). Kunnanjohtajan esityksen kannalla olivat Kimmo Laine (sd.), Tauno Dammert (kesk.) ja Martti Viinikainen (kesk.).

Näin kunnanhallitus päätti äänin 4-3, että kunnanhallitus alkaa valmistella perusturvajohtajan viran täyttämistä. Kunnanjohtaja Tuomo Kärnä jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Markku Parkkonen

Tagged with →