Joutsansalmi-yhdistys toimii koronasta huolimatta. Tästä saatiin erinomainen vahvistus 28.10.2020 pidetyissä kahdessa yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa, yhdistetyssä kevät- ja syyskokouksessa.  Jäsenet keskustelivat aktiivisesti sekä edellisen kauden toiminnasta että tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta. Vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös vahvistettiin ja vuoden 2021 toimintasuunnitelma sekä budjetti hyväksyttiin.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pekka Patosaari. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Liisa Rönkä ja Tuula Arkiomaa, ja uusina jäseninä Markku Arpiainen ja Mikko Pylvänäinen. Varajäseninä jatkavat Ilkka Arkiomaa ja Pertti Mattila. Toiminnantarkastajana jatkaa Erkki Oksanen.

Vuoden 2021 toimintasuunnitelmassa annetaan hallitukselle vaativia uusia tehtäviä ja toimintamuotoja koskien vesistön tilan seurantaa, tutkimusta ja yhteistyötä viranomaisten kanssa, järjestettäviä jäsentilaisuuksia ja viestintää.

Toimintasuunnitelmassa painottuvat yhdistyksen arviointi- ja raportointiryhmän toimeksi saama tapahtuneen kehityksen ja nykytilan kokonaisarvio koskien Tainion vesistön ja Joutsansalmen veden laatua, veden puhtautta ja niihin vaikuttavia tekijöitä.

Toinen uusi avaus on yhteistoiminta joutsalaisten ja lähikuntien yhdistysten kanssa. Suunnitelmassa ovat muun muassa Joutsansalmi-tapahtuma, Tainio-regatta, lavatanssit vetten päällä, soutukilpailu ja valokuvauskilpailu Joutsansalmi kauneimmillaan.  Toimintasuunnitelma on kokonaisuudessaan luettavissa yhdistyksen kotisivuilta.

Mikko Pylvänäinen