Joutsan kunnalla on jo jonkin aikaa ollut oma maskotti, nimittäin muun muassa tienvarsimainoksissa paistatteleva vihertävä orava. Maskotin hahmo juontanee Joutsan kehityshankkeiden keihäänkärkialueen nimeen eli Oravakiveen.

Tähän asti orava-maskotti on ollut havaittavissa vain niin sanotusti graafisessa muodossa, mutta viime viikolla asiat saivat uuden käänteen. Joutsan S-marketin Facebook-sivulle nimittäin ilmestyi valokuva parimetrisestä oravahahmosta, joka oli käynyt kaupassa vierailulla.

Joutsan kunnasta ei tässä vaiheessa myönnetä eikä kielletä mitään. Paikallislehden toimituksen kyselyihin vastattiin, että ”tällainen hahmo on kuulemma paikkakunnalle ilmestynyt ja huhua on kuultu, että joulukuussa kenties saattaisi olla tulossa lisätietoa”.

Kysyttäessä voiko oravaa nähdä pyörimässä ennen joulukuuta, todettiin kunnasta, että ”mahdollisesti, oravan seikkailuistahan ei voi tietää, millainen tahtotila hänellä on”.

Joka tapauksessa Joutsan Seudun toimitus seuraa silmä kovana oravatilanteen kehitystä.

Markku Parkkonen

Tagged with →