Risu- ja haravointijätteen toimittaminen jätevedenpuhdistamon alueella on siirtynyt kauteen, jolloin portti avataan vain pyynnöstä ja aukaisu maksaa. Syksyllä portti oli auki useamman viikon ja tällöin palautus oli ilmaista.

Tuonnista peritään asiakkaalta 25 euroa per tuontikerta. Risu- ja haravointijätteen tuojalle ei myöskään kunnan henkilöstö avaa porttia, vaan sen avaa Konetyö Haikula Oy. Risu- ja haravointijätepisteelle päästäkseen asiakkaiden tulee soittaa portin edessä tauluun merkittyyn puhelinnumeroon.

Leivonmäellä maksu laskutetaan jälkikäteen ja Joutsassa maksamisessa käytetään MobilePayta. Kevään 2021 maksuttomista vastaanottoajoista tiedotetaan erikseen.

Portin aukaisuun on liittynyt pientä epäselvyyttä. Ihmiset ovat saattaneet lähestyä asiassa päivystävää huoltomiestä. Tekninen osasto muistuttaa, että jokainen alueella oleva yritys tai toimija aukaisee aina itse omille asiakkailleen portin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kunnan työntekijä avaa porttia talon ulkopuolisille henkilöille.

Myöskään jätevedenpuhdistamon tai Ekokaasun työntekijät eivät voi avata porttia risu- ja haravointijätteen tuojille. Portilla olevassa infotaulussa on aiheesta seikkaperäinen ohjeistus.

Janne Airaksinen