Joutsan seutukunta on saanut muuttovoittoa tammi-syyskuussa, mikä lienee tänä päivänä maaseudulla harvinaista. Kovin suuriin juhliin ei kuitenkaan ainakaan joutsalaisilla ole aihetta, sillä muuttovoitto johtuu lähinnä Luhangan vetovoimasta. Tammi-syyskuussa Luhankaan muutti 14 henkilöä enemmän kuin kunnasta pois. Joutsa puolestaan oli samana ajanjaksona 13 hengen verran tappiolla muutossa. Näin koko seutukunnan muuttovoitoksi muodostuu yksi henkilö.

Luonnollinen väestönlisäys eli syntyneiden ja kuolleiden erotus oli Joutsassa miinuksella tammi-syyskuussa 56 henkilön verran ja Luhangassa kuuden henkilön verran. Joutsassa syntyi tammi-syyskuussa 13 vauvaa ja Luhangassa yksi.

Koronavirusepidemia ei edelleenkään näy seutukunnan kuolleisuudessa. Keskimäärin tammi-syyskuussa seudulla kuoli 8–9 henkilöä kuukaudessa, mikä on normaalia tasoa.

Joutsan väkiluku oli syyskuun lopussa 4.308 henkilöä, Luhangan 698 henkilöä ja koko seutukunnan siis 5.006 henkilöä. Näillä näkymin seudun väkiluku siis alittaa 5.000 asukkaan rajan kuluvan lokakuun aikana.

Markku Parkkonen

Tagged with →