Jyväskylän Pyöräilyseuran (JYPS) järjestämä pyöränhuoltokurssi Joutsassa osoittautui erittäin suosituksi. Työvarikon tiloissa toissa maanantaina pidetylle kurssille halusi niin monta osanottajaa, että ilmoittautuminen täytyi panna poikki ennakoitua nopeammin.

Kiertueella opeteltiin pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kursseilla harjoitellaan esimerkiksi renkaiden ja sisäkumien vaihtamista, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä eri osien öljyämisiä. Kouluttajina toimivat JYPSin kokeneet mekaanikot.

Kurssi oli ilmainen, ja osa neljässä eri Keski-Suomen kunnassa pidettyä kiertuetta. Pyöränhuoltokurssi-kiertue taas oli osa seuran laajempaa Kyllä fillareille -hanketta.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Tuomo Leinonen Jyväskylän Pyöräilyseurasta näytti, miten polkupyörää ja mitä kohtia siitä kannattaa huoltaa.

Katso video kurssilta:

Tagged with →