Joutsassa terveyskeskuksen ja sosiaalitoimen väki muuttaa parhaillaan uuteen sote-keskukseen. Uuteen rakennukseen siirtyy vanhasta terveyskeskuksesta muun muassa lääkärien ja hoitajien vastaanotto, näytteenotto, kuvantaminen ja fysioterapia. Myllytien puoleiseen siipeen tulee perhekeskuksen tiloja eli neuvoloiden ja sosiaalityöntekijöiden vastaanottohuoneita.

Joutsan sosiaalitoimi muuttaa siis lähes kokonaisuudessaan nykyiseltä kunnan virastotalolta sote-keskukseen. Samalla vanhalta virastotalolta Liikekeskuksesta muuttavat kunnan työntekijät nykyiseen virastotaloon sosiaalitoimelta vapautuviin tiloihin. Näin vanhan terveyskeskuksen poliklinikan lisäksi myös vanha kunnanvirasto tyhjenee. Lähivuosina myös terveyskeskuksen vuodeosasto siirtyy Palvelukeskus Jousen tiloihin.

Kunnassa ei ole vielä päätetty Liikekeskuksen eikä vanhan terveyskeskuksen kohtalosta. Todennäköisesti molemmat rakennukset kuitenkin tullaan purkamaan lähivuosina. Tämä lienee ainoa järkevä ratkaisu, sillä tiloille on vaikea keksiä käyttöä, eikä rakennuksia muutoinkaan ole mitään tarvetta säilyttää.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.