Kausi-influenssarokotukset käynnistyvät Keski-Suomen seututerveyskeskuksen neuvoloissa Joutsan seutukunnalla marraskuun lopulla. Influenssarokotteita annetaan neuvoloissa rokotuspäivinä porrastetusti ilman ajanvarausta. Porrastus on tehty sukunimen alkukirjaimen perusteella.

Joutsan neuvolassa rokotuspäivät ovat 23.11., 27.11., 1.12. ja 4.12. Leivonmäen neuvolassa kausi-influenssarokotteita annetaan 3.12. ja Luhangan neuvolassa 2.12.

Kausi-influenssarokotuksia saa myös vastaanottokäyntien yhteydessä. Lasten ja odottavien äitien rokotukset hoidetaan vastaanottokäynneillä, koululaiset puolestaan saavat rokotuksen kouluterveydenhoitajalta. Sotaveteraaneilla ja lotilla on influenssarokotuksen yhteydessä mahdollisuus myös maksuttomaan pneumokokkirokotteeseen.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Keski-Suomen seututerveyskeskus suosittelee kausi-influenssarokotuksiin neuvoloihin tulevia käyttämään kasvomaskia. Seututerveyskeskus myös ohjeistaa, että rokotukseen ei saa tulla flunssaoireisena.

Influenssarokote on maksuton sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstölle, raskaana oleville, 65 vuotta täyttäneille, iältään puolesta vuodesta kuuteen vuoteen oleville lapsille, sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmiin kuuluville, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille sekä varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Tarja Kuikka