Seurakunnan kirkkoneuvosto esittää Kirkkopalvelujen hallituksen asettamalle ansiomerkkitoimikunnalle, että se myöntäisi ansiomerkkejä luottamushenkilöille ja työntekijöille. Joutsan seurakunta täytti tänä vuonna 160 vuotta. Sen juhlistamiseksi ansiomerkeillä muistetaan 13 luottamushenkilöä ja seitsemää työntekijää.

Ansiomerkkien jakamisen perusteena on ollut luottamushenkilöillä kirkkoneuvoston, -valtuuston tai kappelineuvoston jäsenyyden kesto Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan seurakunnissa ja työntekijöillä työsuhteen kesto vastaavissa seurakunnissa.

Ansiomerkkejä anotaan Kirkkopalvelut ry:ltä. Luottamushenkilöille on esitetty kahta kultaista, kolmea hopeista ja kahdeksaa pronssista ansiomerkkiä. Työntekijöille ansiomerkkejä tulisi yksi kultainen, neljä hopeista ja kaksi pronssista. 20 kappaletta ansiomerkkejä maksaa 1.148 euroa.

Janne Airaksinen

Tagged with →